Hazine, Elektrik Ve Akaryakıta Zamda Israrlı

30.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


IMF`nin `elektrik ve akaryakıt fiyatlarına` dönük zam önerisini, daha önce Enerji Bakanlığı`na yazıyla ileten Hazine Müsteşarlığı, haftabaşında ikinci bir yazıyla zam kararının uygulanmasını istedi. Bakan Ersümer`in ise bu karara hala sıcak bakmadığı öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, Müsteşar Selçuk Demiralp imzasıyla
`Acele` ibaresiyle gönderilen son yazıda, Aralık 2000`de TEAŞ`ın elektrik satış fiyatlarının 4.5 cent olacağına dair taahhüdün, Dünya Bankası ile üzerinde anlaşmaya varılan Mali İyileştirme Planı`nda yer aldığı hatırlatıldı.


TEDAŞ tarafından aynı oranda zam yapılmamasının ise enflasyonla mücadele programının gereği olduğu vurgulanan yazıda, Danıştay`ca 24 Kasım`da yürütmesi durdurulan sabit ücret uygulamasından da vazgeçilmeyeceği, 2001 bütçe kanununda yapılacak düzenlemelerle yasal hale getirileceği kaydedildi. Yazıda akaryakıt fiyatlarına da değinilirken, hampetrol fiyatlarındaki artışların tüketiciye yansıtılmaması halinde, vergi kayıplarının daha da artacağı ve ekonomik istikrar ve enflasyonla mücadele programındaki 2001 akaryakıt tüketim vergisi gelir hedefinin yakalanmasını imkansız hale getireceği vurgulandı. (FİNANSAL FORUM)

 

Hisse Başarıyla eklendi