Hazine`de IMF öncesinde ‘izin’ depremi

08.07.2003 - 09:58 | Son Güncelleme :


Hazine Müsteşarlığı`nın üst yönetimi çökertiliyor. Üç müsteşar yardımcısı, Devlet Bakanı Ali Babacan`ın ‘siyasi otoritenin’ farklı kadrolarla çalışmak istediği mesajını iletmesi üzerine odalarını toplayarak izne ayrıldı.

Müsteşar yardımcılarından Ferhat Emil ile Hakan Özyıldız ağustos sonuna kadar izin alırken, dış ekonomik ilişkilerden sorumlu müsteşar yardımcısı Aydın Karaöz ise dün akşam odasını topladı. Karaöz, IMF heyeti ile bugün ‘yeniden’ başlayacak olan 5. Gözden Geçirme`ye ilişkin toplantı ve randevularını iptal etti.

Ekonominin geneli açısından oldukça kritik nitelik taşıyan 5. Gözden Geçirme öncesine rastlayan bu durumun, görüşmeler açısından ‘hiç içaçıcı’ olmayan sonuçlara yol açabileceği belirtiliyor. Bakan Babacan, geçen hafta cuma günü üç müsteşar yardımcısıyla görüşerek, ‘siyasi otoritenin’ başka kadrolarla çalışmak istediğini iletti. İsviçre`den bugün dönecek olan Babacan`ın üç müsteşar yardımcısının görevden alınmasına ilişkin kararnameyi de cuma akşamı imzaladığı ortaya çıktı. Babacan`ın bu yazısı Başbakanlığa dün akşam saatlerinde ulaştı. Hazine müsteşar yardımcıları, kararnamenin sevkini Başbakanlığa gönderilmesini beklemeden izne ayrıldılar. Müsteşar yardımcılarının böyle bir durumda ‘‘hazineyi temsil eder konumda olmayı’’ doğru bulmadıkları da belirtildi.

Yaklaşık 25 yıldır Hazine`de görev yapan her üç müsteşar yardımcısı da IMF ile dört yıldır sürdürülen ekonomik program açısından ciddi bir ‘kurumsal hafızayı’ temsil ediyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi