Hazine arazileri gurbetçiye satılacak

28.08.2001 - 09:00 | Son Güncelleme :


Maliye Bakanı Oral, Hazine`ye ait arazi ve gayrimenkullerin satışının özellikle gurbetçilerden büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi.

Oral, Hazine`ye ait taşınmaz malların satışı konusunda çıkan kanunun ardından, kanunla ilgili tebliğlerin de çıkarıldığını ve uygulama aşamasına gelindiğini söyledi. Oral, Hazine arazileri ve 2B kapsamına giren orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışında, İstanbul`un en önemli merkez olduğunu bildirdi. Oral, satışları gerçekleştirirken hiçbir şaibeye yer verilmeyeceğini vurguladı.

Satışa çıkarılacak gayrimenkullere özellikle yurtdışındaki Türkler`in de ilgi göstermesini beklediklerini dile getiren Oral, bu amaçla gurbetçilerin internetin dışında dış temsilcilikler kanalıyla da sürekli bilgilendirileceğini anlattı. Oral, `Bu satışlardan çok önemli kaynaklar sağlayacağız. Devletin kullanılmayan atıl kaynakları, mutlaka ekonomiye kazandırılacak` dedi. Bu arada, Oral, son günlerde TL kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik yürütülen çeşitli kampanyaları, son derece yerinde ve olumlu bulduğunu söyledi.

İhracatçıya müjde

Öte yandan Oral, ihracatçıların KDV sorunun 1-2 ay içinde sonuçlanacağını söyledi. Oral, `Yanıltıcı bir belge ve çok önemli bir şüpheli durum olmaması halinde gecikmeye meydan vermeyecek bir sistem kurduk. Yeni işlemlerde hiçbir sıkıntı ve gecikme yok. Maalesef sistemdeki müteselsil sorumluluktan dolayı hiç günahı olmayan işletmeler de beklemek zorunda kalıyor. Kurduğumuz özel ekipler de bunları temizleyecek ve sonuçlandıracak.`
 

Hisse Başarıyla eklendi