Hanımlar dolar yerine artık TL günü yapıyor

17.07.2003 - 09:27 | Son Güncelleme :


IMF Türkiye Masası Şefi Moghadam ve Babacan, esnaftan ekonomi brifingi aldı. Babacan, TL`nin değer kazanmasından sonra eşinin arkadaşlarının dolar yerine TL günü yaptığını söyledi

IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam ve Devlet Bakanı Ali Babacan, reel sektörün sorunlarını yerinde dinlemek üzere gittikleri Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Toptancılar Sitesi`nde (GİMAT) esnaftan ekonomi brifingi aldı. Moghadam sorunlarını aktaran bir esnafa Siz iyi vergi uzmanı olmuşsunuz derken, Babacan, TL`nin değer kazanmasından sonra eşinin arkadaşlarının dolar, altın günü yerine TL günü yaptığını açıkladı.

AŞIRI İLGİ ŞAŞIRTTI
Babacan`ın küçük ve orta işletme sahiplerini ziyaret ederek sorunlarını dinleme teklifini kabul eden Moghadam ilk kez halkın arasına girme fırsatı buldu. Sürekli gülümseyen ve esnafla sıcak iletişim kurmaya çalışan Moghadam, SABAH`ın sorusu üzerine daha önce başka ülkelerde benzer ortamlarda bulunduğunu ama Türkiye`de bunun ilk deneyimi olduğunu söyledi. Esnaf, Moghadam`a çay, soda, su, köfte, yoğurt, ayran, peynir, meyve suyu ve kola ikram etmek için yarıştı. IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Odd Perr Brek`in de bulunduğu heyet, şaşkın gözlerle izdihamı izledi.

Vergi yükünün ağırlığından şikayet eden bir esnafın söylediklerini İngilizce`ye çeviren Babacan, katma değer vergisi ve gelir vergisinin yüksekliğinden söz ederken Moghadam, Sosyal güvenlik primleri de yüksek değil mi? diyerek konuşmaya katıldı. Babacan`dan, kazanılan yüz liranın 82 lirasının vergiye gittiğini öğrenen Moghadam`ın şaşırarak Gerçekten mi? Bu çok fazla diyerek tepki vermesi dikkat çekti. Moghadam, verginin tabana yayılmasını isteyen esnafa Siz iyi vergi uzmanı olmuşsunuz dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi