Hangi kurumlar özelleştirilecek?

31.07.2007 - 17:55 | Son Güncelleme :

Yeni hükümetin önünde sıkışık bir özelleştirme takvimi bekliyor

https://i.bigpara.com/i/55big/

Yeni hükümetin önünde sıkışık bir özelleştirme takvimi bekliyor. Özelleştirme ile birçok kamu kuruluşu özel sektöre devredildi. Hükümetin ilk icraatı Petkim ile ilgili olacak.

CNNTURK

İhalede en yüksek teklifi veren TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu`nun ortaklık yapısı tartışma yaratmıştı. Bu tartışmalı satışta son kararı 60`ıncı hükümet verecek.

Geçen dönemde yeterli teklif gelmediği için satılamayan Tekel Sigara`da ihaleye çıkılacak.

Devam eden yeniden yapılanma çalışmaları sonrasında özel sektördeki sigara üreticilerinin özelleştirmeye ilgi göstermesi bekleniyor.

Altı otoyol ve iki köprünün işletme hakkının özel sektöre devredilmesi de yeni hükümeti bekleyen konu başlıkları arasında. Özelleştirmenin 2008 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Elektrik dağıtımı ise yeni hükümetin önündeki en zor özelleştirmelerden biri olacak. Geçen dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın müdahalesiyle tüketicinin zarar görmemesi için ertelenen özelleştirmenin bu dönemde yapılması öngörülüyor.

Türk Telekom`da halka arz çalışmaları, şeker fabrikalarının ihale edilmesi ve Milli Piyango özelleştirmesi de yeniden gündeme gelecek.

 

Hisse Başarıyla eklendi