Halkbank'tan satış kararı

23.07.2014 - 09:23 | Son Güncelleme :

Açıklama dün akşam KAP'a yapıldı

https://i.bigpara.com/i/55big/halkbank_650.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/halkbank2.jpg">

Halkbank, Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik'teki hisselerin satışının ÖİB aracılığıyla yapılması için genel müdürlüğe yetki verdi.

Halkbank iştiraki sigorta şirketlerinin hisseleri ya da tamamının satılması için Özelleştirme Dairesi Başkanlığı’na yetki verdi.Şirket, bağlı ortaklıklarından Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik'in sermayesinde sahip olduğu doğrudan veya dolaylı hisselerin kısmen veya tamamen satışlarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yapılmasına ve satış işlemlerine ilişkin sürecin yürütülmesi hususunda genel müdürlüğün yetkilendirildiğini açıkladı. Söz konusu açıklama dün akşam KAP'a yapıldı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Halkbank'tan KAP'a yapılan bir diğer açıklamada da, bağlı ortaklıklarından Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik'in  kendi ortaklık portföylerinde yer alan banka bağlı ortaklıklarına ait hisselerin satın alınmasına karar verildiği belirtildi.

Buna göre, Halk Sigorta'nın ortaklık portföyünde yer alan Halk Hayat ve Emeklilik, Halk Portföy Yönetimi, Halk Faktoring, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Halk Yatırım Menkul Değerler ve Halk Finansal Kiralama hisseleri ile; Halk Hayat ve Emeklilik'in ortaklık portföyünde yer alan; Halk Portföy Yönetimi, Halk Faktoring, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Halk Finansal Kiralama ve Halk Yatırım Menkul Değerler hisselerinin şirketlerin yasal kayıtlarında izlenen rayiç değerleri baz alınarak satın alınacak.

##$HABER_944655$##

SİNGAPUR'DA TEMSİLCİLİK

Banka tarafından KAP'a yapılan bir diğer açıklamada da, Asya-Pasifik bölgesindeki uluslararası kurumsal yatırımcılar ve muhabir bankalar ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Singapur'da temsilcilik ofisi açılması ve ilgili düzenleyici kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması hususlarında genel müdürlüğün yetkilendirildiği kaydedildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi