Halk Konutları Memurlara Kiralanacak

04.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




-Geri Kalmış Yörelerdeki Halk Konutu Yapım Uygulamaları Yönetmeliğine Göre Yapılacak Konutların Yarısı Valilik, Yarısı Da Belediyelerce Kiralanacak

ANKARA (A.A) - 04.11.2000 - Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, geri kalmış yörelerde yapılacak halk konutlarının valilik ve belediyeler tarafından 10 yıl süre ile memurlara kiralanacağını bildirdi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Geri Kalmış Yörelerde Yapılacak Halk Konutu Yapımı Uygulamaları ve Bu Uygulamaların Gerektirdiği Altyapı ve Kamulaştırılmalarına Ait Sarf ve Tahsil Yönetmeliği`nde değişikliğe gitti.

Bugünkü Resmi Gazete`de yayımlanan düzenleme ile eski yönetmeliğin bazı maddeleri yürürlükten kaldırılırken, bu şekilde yapılan konutların kiralama ve satış esasları da yeniden belirlendi. Buna göre, uygulama kapsamında inşa edilerek tamamlanan ve karşılıksız olarak belediyelere devredilen konutların yüzde 50`si valilikler, yüzde 50`si de belediyeler tarafından, aynı belediye hudutları içinde kendisinin, eşinin ve valeyeti altındaki çocugunun konutu olmaması şartıyla 10 yıl süre ile yöredeki memurlara kiralanacak. Bu süre bitiminde konutların satılması halinde de kişinin, eşinin ve çocuğunun yurdun herhangi bir yerinde oturmaya elverişli konutunun bulunmaması şartı aranacak.
 

Hisse Başarıyla eklendi