Güney Kore faizi sabit tuttu

11.07.2013 - 09:58 | Son Güncelleme :

Güney Kore, politika faizini bu ay da aynı bıraktı

https://i.bigpara.com/i/55big/Merkez_Bankasi_yuzde.jpg

Ekonomi üzerindeki Mayıs`ta faiz indiriminin etkilerini izleyen Güney Kore, politika faizini bu ay da aynı bıraktı.

Güney Kore Merkez Bankası`nın, Mayıs`taki faiz indiriminin, artan tahvil faizleri ve Çin`deki yavaşlamanın gölgesinde kalan büyüme üzerindeki etkilerini izlemek üzere 2. ayında politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Bankanın başkanı Kim Choong Soo ve yönetim kurulu politika faizi olan 7 günlük repo faizini, beklenti dahilinde yüzde 2.5`te bıraktı.

Güney Kore, Japon rakiplerine yardımcı olan yenin geçtiğimiz yılda yüzde 21 düşüşü ve Çin`deki yavaşlamayla başa çıkmaya çalışıyor. Fed`in bu yıl tahvil alımlarını azaltabileceğine yönelik sinyallerin ardından artan tahvil faizleri, ülke halkının borçlanma maliyetini rekor yükseklere yaklaştırmakla tehdit ediyor.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

KB Investment&Securities Co.`nun sabit getirili varlık analistlerinden Lee Jae Seung, Güney Kore`nin temellerinin diğer gelişmekte olan piyasa ekonomilerine kıyasla toparlama kaydettiğini söyledi.

Won, Seul saati ile 10:16`da yüzde 0.9 güçlenerek 1,126.39`tan işlem gördü. Kospi Endeksi yüzde 1.7 yükseldi. Ülkenin 3 yıllık hükümet tahvillerinin getirisi dün, Güney Kore Merkez Bankası`nın faizleri beklenmedik şekilde indirdiği 9 Mayıs`taki yüzde 2.55 düzeyinden yüzde 2.94`e çıktı.

 

Hisse Başarıyla eklendi