Güney Kore faizi değiştirmedi

09.01.2014 - 09:29 | Son Güncelleme :

Yenin, ihracat görünümünü gölgelemesine rağmen Güney Kore Merkez Bankası politika faizinde değişiklik yapmadı

https://i.bigpara.com/i/55big/Merkez_Bankasi_yuzde.jpg

Yenin, ihracat görünümünü gölgelemesine rağmen Güney Kore Merkez Bankası politika faizinde değişiklik yapmadı.

Güney Kore Merkez Bankası, zayıf yenin, Japon şirketleri ile rekabet eden ihracatçıların görünümünü bulutlandırmasına rağmen politika faizini 8. ayında da aynı seviyede bıraktı.

Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Kim Choong Soo ve yönetim kurulu, Mayıs`taki indiriminin ardından politika faizi olan 7 günlük geri alım oranında değişiklik yapmayarak yüzde 2.5`te bıraktı. Goldman Sachs Group Inc., Kore Merkez Bankası`nın faizi indirmesini öngörürken, Bloomberg anketine katılan 19 ekonomistin 18`i faizin aynı kalmasını bekliyordu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Seul hükümeti bu yıl ekonominin küresel krizden geri sıçramasıyla 2010`dan bu yana en hızlı büyümesini kaydedeceğini tahmin ediyor. Diğer taraftan ülkenin başkanı Park Geun Hye 6 Ocak`ta wonun, yen karşısında 5 yılın zirvesine tırmanmasının, Asya`nın en büyük 4. ekonomisi üzerinde baskı oluşturduğunu dile getirdi.

Zayıf yenin endişeye neden olduğunu ancak büyük Koreli ihracatçıların yeterince rekabetçi olduğunu ve küresel talebin toparlanacağını söyleyen Nomura Holdings Inc.`in ekonomistlerinden Kwon Young Sun, Mevcut faiz zaten uygun yorumunda bulundu.

Güney Kore maliye bakanlığı 27 Aralık`ta ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 2.8`den yüzde 3.9`a hızlanacağını söyledi. Kore merkez bankası bugün görünümünü revize edecek.

Güney Koreli ihracatçılar şimdilik yenin, won karşısında 2013`te yüzde 16 düşmesi ile başa çıkıyor. Ülkede ihracat Aralık`ta yıllık bazda yüzde 7.1 büyüyerek, analistlerin beklentilerini aştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi