Gumussuyu Hali Ve Yer Kaplamalari San.ve Tic.a.s.`nin 23.01.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

23.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Bagli ortakligimiz Gumus Domo Yer Kaplamalari Pazarlama A.S. ile Sirketimiz arasinda sozlesme imzalanmistir.
Sozlesme:
1.Taraflar: Dereboyu mevkii, Gumussuyu Yolu Ikitelli/Halkali adresinde mukim Gumussuyu Hayi ve Yer Kaplamalari San.Tic.A.S. (bundan boyle Satici olarak zikredilecektir.)
Dereboyu Mevkii Gumussuyu Yolu Ikitelli/Halkali mukim Gumusdomo Hali ve Yer Kaplamalari Pazarlama A.S. (bundan boyle Alici olarak zikredilecektir.)
2.Sozlesmenin konusu: Satici tarafinda uretilen duvardan duvara halilarin yurticinde satis ve dagitiminin alici vasitasiyla yapilmasidir. Satici, Alici`nin Bayilerine yada munferit taahud islerine ALici`nin mutabakati olmaksizin dogrudan satis yapamaz.
3.Isin bedeli: Alici`nin Bayilerine uyguladigi aylik net ortalama satis fiyatindan en fazla %7`ye kadar iskonto edilmis tutar. Satici tarafindan isbu sozlesme konusu satislarda Alici`ya uygulanacak fiyattir. Satis fiyati Belcika Frangi cinsinde saptanip Doviz Kuru olarak Fatura tarihindeki TC Merkez Bankasi Doviz Alis Kuru uygulanir. Alici`nin Bayilerine satis dolayisi ile uyguladigi her turlu iskonto ve vade farki gelir ve giderleri Alici`ya aittir.
4.Bedelin Odenmesi. Alici Satici`dan yaptigi alimlarin bedellerini fatura tarihindeki Belcika Frangi tutari uzerinden ve fatura tarihinden itibaren 100 gun icinde odeme tarihindeki TC Merkez Bankasi Doviz Alis Kuru ile oder ve kapatir. Odeme seklinden dogan Kur Farki ayrica hesaplanarak KDV eklenmek suretiyle fatura edilir. Vadesinde odenmeye fatura ve satisdan dogan diger borclara yillik Belcika Frangi bazinda %7 vade farku uygulanir ve KDV eklenerek fatura edilir.
5.Baslangic tarihi ve suresi: Sozlesmenin baslangic tarihi 01 Subat 1998 olup 1 yil sureyle gecerlidir. Satici, sozlesmenin hitamindan 1 ay once sozlesmeyi yenilemeyecegini Alici`ya ihrbar etmedigi taktirde, sozlesme kendiliginden 1 yil sureyle yenilenmis olacaktir.
6.Diger Hususlar: Alici, Satici`dan aldigi mallarin pazarlanmasindan dolayi ugrayabilecegi zararlari Satici`ya rucu edebilir. Alici, isbu sozlesmeyi Satici`ya bir ay onceden ihbar etmek sarti ile tek tarafli olarak fesih edebilir. Isbu sozlesmeden dogacak ihtilaflarda IStanbul (Eminonu) Mahkemeleri ve icra mudurlukleri yetkilidir. ISbu sozlesme Istanbul`da iki nusha olarak imzalanmis ve taraflarca teati edilmistir. (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi