Güler`e `Atom bombası yapacak mısınız` diye sordu

01.02.2008 - 09:53 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Kuveyt`te faaliyet gösteren Ruward Gençlik Eğitim Merkezi Başkanı Tareq Alsuwaidan, Enerji Bakanı Hilmi Güler`e, Atom bombası yapacak mısınız diye sordu. Güler ise Türkiye`nin atom bombalarını, ekonomik reformlarla gerçekleştireceğini söyledi. Kuveyt`te faaliyet gösteren Ruward Gençlik Eğitim Merkezi`nde eğitim gören 45 genç, Enerji Bakanı Hilmi Güler`i ziyaret ederek, Türkiye`nin enerji politikaları hakkında bilgi aldı. Güler`in Türkiye`nin enerji alanında dışa bağımlılığını azaltmak için nükleer santral yapmaya hazırlandığını, bu amaçla 21 Şubat`ta ihaleye çıkılacağı sözleri üzerine Eğitim Merkezi Başkanı Tureq Alsuwaidan, Türkiye`nin atom bombası elde etmeyi düşünüp düşünmediğini sordu.
Güler ise, Hayır düşünmüyoruz, biz tamamen sivil amaçlı olarak bu teknolojiye sahip olmak istiyoruz, amacımız enerji başta olmak üzere tıpta, mühendislikte, tarımda, veterinerlikte kullanılması. Sivil amaçlı olarak bu çalışmaları planladık, yeni dönemde atom bombaları ekonomik reformlarla gerçekleştirilecek yanıtı verdi.
Türk askerinin Kuzey Irak`taki harekâtında enerji politikalarının etkili olup olmadığının sorulması üzerine de Güler, bunun tek amacının terörle mücadele olduğunu söyledi. İran`ın nükleer çalışmalarıyla ilgili soruya karşılık da Bakan Güler, komşu İran`ın içişlerine karışmanın kendilerinin konusu olmadığını belirtti. Güler, ancak İran`ın enerji konusunda sivil amaçlı olarak bu tercihi yaptığını bildiklerini ve buna inandıklarını ifade etti.

Enerji özelleştirmeleri hızlanacak
Bakan Hilmi Güler, İran ile Güney Pars`ta üç sahada doğalgaz çıkarılması ve elektrik üretimine dönük çalışmalarda değerlendirme ve görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Güler, kabulün hemen öncesinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Metin Kilci ile görüştüğünü, elektrikte dağıtım ve üretimde özelleştirme çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi