Gül`ün Washington temasları

24.07.2003 - 08:41 | Son Güncelleme :

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Washington´daki temaslarının ikinci gününde, Amerikalı yetkililerle bir dizi üst düzey temasta bulunacak


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Washington´daki temaslarının ikinci gününde, Amerikalı yetkililerle bir dizi üst düzey temasta bulunacak.

Bakan Gül, bugün önce ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile bir çalışma yemeğinde biraraya gelecek. Ardından, Beyaz Saray´da, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney tarafından kabul edilecek olan Gül, buradan ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ile görüşmek üzere Pentagon´a geçecek. Pentagon´daki görüşmeye, ABD´nin Irak´taki sivil yöneticisi Paul Bremer´ın da katılması öngörülüyor.

Gül, Cuma günü de Musevi kuruluşların temsilcileriyle görüşecek veIMF Başkanı Horst Köhler ile biraraya gelecek. Bakan Gül, Washington Institute adlı düşünce kuruluşunda bir konuşma yaptıktan sonra, Beyaz Saray´da Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice ile biraraya gelecek. Amerikan-Türk Dernekleri Asamblesi yetkilileriyle görüşecek olan Gül, Türk basın mensuplarına temasları hakkında bilgi verecek.

Abdullah Gül´ün programına, Cuma günü yeni bir temas daha eklendi.Dışişleri Bakanı Gül, Washington´da bulunan Filistin Başbakanı Mahmud Abbas ile de görüşecek. Görüşme talebinin, Abbas´tan geldiği belirtildi. Bakan Gül´ün, 26 Temmuz Cumartesi günü Washington´dan Türkiye´ye hareket etmesi bekleniyor. Öte yandan Gül´ün, Washington´daki temaslarının ilk gününde biraraya geldiği kongre üyelerinin tamamının, Süleymaniye´de Türk askerlerinin gözaltına alınması olayından duydukları üzüntüyü dile getirdikleri öğrenildi. Ayrıca kongre üyelerinin Gül´e, Ermeniler´in soykırım iddialarını kongrede kabul ettirme çabaları konusunda da, ´´Biz bu yasayı durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz. İlişkilere zarar vereceğinin bilincindeyiz´´ mesajını verdiği belirtildi. Kongredeki görüşmelerde Kıbrıs konusunun gündeme gelmediği kaydedildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi