``Gül´ün adaylığını desteklemeyiz``

26.07.2007 - 15:01 | Son Güncelleme :

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer,Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül´ün Cumhurbaşkanıadaylığını desteklemeyeceklerini bildirdi

https://i.bigpara.com/i/55big/

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer,Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/zekisezer.jpg" align="right" vspace="5">Abdullah Gül´ün Cumhurbaşkanıadaylığını desteklemeyeceklerini bildirdi.

AA
 
Sezer, A.A muhabirinin sorularını yanıtlarken, Cumhurbaşkanı adayınıntoplumun büyük kesiminin kabul edebileceği birisi olması gerektiğinibelirterek, siyaseti normalleştirecek bir aday üzerinde uzlaşılmasıtaleplerini sürdüreceklerini söyledi. Dışarıdan bir aday üzerinde de uzlaşılabileceğini ifade eden Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül´ün Cumhurbaşkanıadaylığını desteklemeyeceklerini vurguladı.

Sezer, ´´Abdullah Gül´ünadaylığını desteklemeyiz. Gül´ün adaylığı toplumu gerdi, Türkiye´yigerdi´´ dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın seçim gecesi yaptığı konuşmada,uzlaşıdan söz ettiğini anımsatan Sezer, ´´Başbakanın, o uzlaşı sözüneuymasını istiyoruz. Uzlaşı, ´benim getirdiğim kişide uzlaşın´ demekdeğildir. Uzlaşı, karşılıklı konuşmalarla ortaya çıkar. AKP alternatifadaylar sunacak mı, sunmayacak mı, onu göreceğiz´´ diye konuştu.

´´AYRILMA, YEMİNDEN SONRA OLABİLİR´´

CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP´lilerin, CHP´den ne zamanayrılacakları sorusu üzerine Sezer, milletvekillerinin henüz yeminetmediğini belirterek, ´´Yemin edince milletvekili sayılıyorlar,biliyorsunuz. Onu bekliyoruz. Yeminden sonra olabilir. Onu henüzaramızda konuşmadık. Orada bir sorun yok. Ne bizim arkadaşlarımızaçısından, ne CHP ile DSP´nin ilişkileri açısından... Çünkü bu baştankonuşulmuş ve kamuoyuna da açıklanmış bir durumdu´´ dedi. Sezer, TBMM´de gup kurma yönünde bir çalışmaları olup olmadığı sorusuna karşılık şunları söyledi: ´´Daha parlamento yeni kurulacak. Hemen bir transfer çalışmasına girmekdoğru bir şey değil. İleride koşullar ne olur, onu bilmiyorum. Ama biz13 kişiyle de 130 kişilik çalışacağız. Söylemek istediğim, kastettiğimbu. İyi bir muhalefet partisi olacağız. Türkiye´nin önüne projekoyacağız, uzlaşıdan yana ve kararlı olacağız. Bunu tutarlılığımızdanvazgeçmeden, ödün vermeden yapacağız. Doğru yapılanları alkışlayıp,destek olacağız. Türkiye´nin, Türk insanının aleyhine, zararına olduğunudüşündüğümüz konularda en ciddi muhalefeti yapacağız. Bazenyapılan muhalefetin etkisi, sayıları aşar.´´

 

Hisse Başarıyla eklendi