`Gül, Köşk`e çıkarsa yargılanır`

31.07.2007 - 16:13 | Son Güncelleme :

Siyaset dünyası Cumhurbaşkanı aday ve seçimlerini konuşurken yargı dünyası da Cumhurbaşkanı ile ilgili değişik bir tartışma içine girdiler

https://i.bigpara.com/i/55big/
Siyaset dünyası Cumhurbaşkanı aday ve seçimlerini konuşurken yargı dünyası da Cumhurbaşkanı ile ilgili değişik bir tartışma içine girdiler.

MİLLİYET

Yargı çevreleri, Cumhurbaşkanı seçilecek milletvekilinin dokunulmazlığının otomatikman ortadan kalkacağını ve seçilmeden önce işlemiş olduğu kişisel suçlarından dolayı yargılanabileceği görüşünü dile getiriyorlar.

Bu kapsamda kayıp trilyon davasında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün da sanık olduğunu hatırlatan yargı çevreleri, Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmekle dokunulmazlığı kalkacağı için, kişisel suçlarından dolayı yargılanabileceği görüşü savunuyorlar. Bu görüşü savunanlardan Sabih Kanadoğlu, Anka’ya yaptığı açıklamada, “Anayasada herhangi bir düzenleme olmadığı için Cumhurbaşkanı hakkında, sade bir vatandaş ya da dokunulmazlığı kaldırılmış milletvekili gibi işlem yapılması gerekir dedi.

Buna göre, Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde hakkındaki suçlamalardan bir vatandaş gibi sanık sıfatıyla yargılanabilecek.
 

Hisse Başarıyla eklendi