Gül: Körfez için Türkiye’yi ’ikinci ev’ yapmak istiyoruz

07.02.2008 - 09:43 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın üçüncü büyük gaz rezervine sahip olan Katar’a, kalabalık bir işadamı heyetiyle geldi.

Körfez ülkelerinde büyük bir ekonomik potansiyelin sözkonusu olduğunu anlatan Gül, Bu ülkeler için Türkiye’yi ikinci evleri gibi güvenebileceği bir yer yapmak istiyoruz. Çünkü biriken fonları, bir yerlere yatırmaları gerekiyor. Bunlardan biri de Türkiye olmalı dedi. Katar’da, Körfez İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ile de görüşen Gül, amaçlarının Körfez ülkeleriyle serbest ticaret yapmak olduğunu anlattı. Gül, En kısa sürede çifte vergilendirme sorununu da gidereceğiz sözünü verdi. Gül, önümüzdeki süreçte diğer körfez ülkelerini de ziyaret edeceğini açıkladı.

MAHCUP ETMEYECEKLER: Gül, dün Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Jabor Al Thani ile birlikte Türkiye-Katar İş Konseyi Forumu’na katıldı. Forumda Cumhubaşkanı Gül’ün şahitliğinde Türkiye ile Katar arasında Türkiye-Katar işbirliği anlaşması imzalandı. Cumhurbaşkanı Gül imza töreninden önce yaptığı konuşmada, Katarlı iş adamlarına Türk işadamı kardeşlerimin sizleri mahcup etmeyeceğine inanıyorum dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi