Gubrelerin Mutlu Gunu.

22.10.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :


Gubre sektoru sirketlerihisseleri Tarim Kredi Kooperatifleri Merkez Birligi`nin actigi ihaleye bagli olarak hareketli gunler geciriyor. Birlik, 1999 yili gubre ihtiyacini karsilamak uzere actigi toplam 926 bin ton kimyevi gubre ihalesi acti. Borsada hisse senetleri islem goren Ege Gubre, Bagfas ve Gubre Fabrikalari`nin durumunu ogrenmek icin dun IMKB uc sirketin de sirasini islemler baslamadan kapatti. Aciklamalarin gelmesiyle, Ege Gubre sirasi 10:25, Bagfas 10:20 ve Gubre Fabrikalari sirasi ise 10:35`de acildi.
Ege Gubre`nin 20.629 ton pay aldigi aciklandi. Sirketten dun IMKB`ye gonderdigi aciklamada soz konusu ihale surecinin devam ettigi ve TTK`yla henuz siparisin resmi olarak baglanmadigi ifade edildi. Bu gelismeler nedeniyle dun Ege Gubre hisse senetleri yuzde 5.36 deger kazandi.
Tarim kredi kooperatifleri ihalesine giren Gubre Fabrikalari ise borsaya gonderdigi aciklamada toplam 7.5 milyon dolarlik siparis alindigini bildirdi. Gubre Fabrikalari hisse senetleri dun yuzde 4.41 deger kazandi.
Islemleri durdurulan ucuncu sirket olan Bagfas, borsaya gonderdigi aciklamada soz konusu ihaleye iliskin TTK`dan henuz bir aciklama gelmedigini bildirdi. Sirket, ihale sonucunun ihale yetkisinin onayina bagli oldugu hatirlatilarak, henuz bu konuda sirkete bir bildirimde bulunulmadigi bildirildi. Bagfas hisse senetleri de bu aciklamalarla dun gunu yuzde 3.39 yukselisle tamamladi. (YENIYUZYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi