Greenspan: Bitcoin bir balon

05.12.2013 - 10:31 | Son Güncelleme :

Greenspan, Bitcoin`in kendi değeri olmayan bir balon olduğunu savundu

https://i.bigpara.com/i/55big/

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349GreenspanAlan.jpg">Eski Fed Başkanı Greenspan, Bitcoin`in kendi değeri olmayan bir balon olduğunu savundu.

Fed`in eski başkanı Alan Greenspan, 1 yılda 89 katına tırmanan Bitcoin fiyatlarının sürdürülemeyecek kadar yüksek olduğunu ve sanal paranın bir para birimi olmadığını savundu.

Bitcoin`in bir balon olduğunu ileri süren Greenspan, `Kendine ait bir değeri olması gerekiyor. Bitcoin`in kendine özgü değerinin ne olduğunu bulmak için hayal gücünüzün sınırlarını bir hayli zorlamanız gerekiyor. Ben bunu yapamadım. Belki de başkası yapar` dedi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Hiçbir ülke ya da bankacılık otoritesi tarafından regüle edilmeyen ve sadece yazılım olarak varolan Bitcoin, 30 Kasım`da 1,124.76 dolardan rekor kırdı. Sanal para yatırımcıların artan ilgisi, satıcıların Bitcoin`i kabul etmeye başlaması ve ABD yetkililerinin, yasakoyuculara, bu ödemelerin meşru bir değişim aracı olabileceğini söylemesinin ardından ralli yaptı.

Bitcoin`in desteğinin nereden geldiğini anlamıyorum diyen Greenspan, Küresel çapta kabul gören ve kendine ait değeri olan bir şeyde geri ödeme yapmak için hiçbir temel yetisi yok dedi.

Bitcoin hareketlerini izleyen internet sitesi Bitcoincharts`a göre dolaşımda 12 milyon Bitcoin var. Bitcoin, 2008`de Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bir ya da birkaç programcı tarafından yaratıldı.

 

Hisse Başarıyla eklendi