Gözler FED'de ! Peki, FED'in ne yapması bekleniyor?

21.09.2016 - 11:57 | Son Güncelleme :

Fed'in faizleri sabit tutması bekleniyor; yıl sonu itibariyle faizin artırılacağı sinyali verebilir.

https://i.bigpara.com/i/55big/24112015_fed.jpg

Fed'in bugün gerçekleştireceği toplantıda düşük enflasyon ve son dönemlerde açıklanan zayıf ekonomik verileri göz önüne alarak faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği tahmin edilirken, yıl sonunda faizlerin artırılma ihtimalinin yükseldiği sinyalini verebilir.

Fed geçtiğimiz Aralık ayında yaklaşık 10 yılın ardından faizlerde ilk kez bir artışa giderek faiz oranlarını yüzde 0.25'ten yüzde 0.5'e çıkardı.

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Haberin Devamı

Reuters'ın görüştüğü ekonomistler, Fed'in bugün sonlanacak olan iki günlük toplantısı sonucunda faizleri değiştirmemesini beklerken, çoğunluk Aralık ayında bir faiz artışı olacağını tahmin ediyor.

Reuters'in haberine göre; Deutsche Bank uluslararası baş ekonomisti Torsten Slok, "Fed'in yapmak istediği son şey finans piyasalarını büyük bir sürprizle sekteye uğratmak" dedi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) bugün para politikasında değişikliğe giderek artık uzun vadeli faiz oranlarını hedef alan çerçeve izleyeceğini açıkladı.

Fed yöneticileri politika açıklamasını bugün TSİ 2100'da yapacak. Fed Başkanı Janet Yellen'ın bundan yarım saat sonra basın toplantısı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Fed'in 17 politika yapıcısı son dönemlerde faiz artışının ne kadar yakın zamanda yapılması gerektiğine dair gittikçe bölünen bir görüntü sergilediler.

Haberin Devamı

Fed yetkilileri Lael Brainard ve Daniel Tarullo parasal sıkılaşmaya devam etmeden önce enflasyonun yükseldiğine dair sağlam kanıtlar görmek istediklerini belirtti.

Fed'in takip etmeyi tercih ettiği enflasyon göstergesi şu an yüzde 1.6'da seyrederken, dört seneden uzun bir süredir hedefin altında seyrediyor.

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Fed'in Eylül ayı toplantısında faiz artışları için "ciddi bir tartışma" gerçekleşmesi gerektiğini söylerken, Yellen'a yakınlığıyla bilinen San Francisco Fed Başkanı John Williams iki hafta önce yaptığı açıklamada faizleri erken bir zamanda artırmayı tercih ettiğini belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi