Gönen sektörde liderliğe oynuyor

24.08.2015 - 13:18 | Son Güncelleme :

Sektördeki pazar payını artırmayı planlayan Gönen Pano, hedef büyütüyor

https://i.bigpara.com/i/55big/kobi_650_27.jpg

Sektördeki pazar payını artırmayı planlayan Gönen Pano, hedef büyütüyor. Seri üretim için geri sayan şirket, hızlı bir büyüme hedefliyor.
 
Gönen Pano Genel Müdürü Turan Göverçile, şirketlerini yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla geçen yıl kurduklarını anlattı. Çeşitli ebatlarda ve özel ölçülerde elektrik panoları, yangın dolabı ve su panosu ürettiklerini aktaran Göverçile, ayda ortalama 20 ton sac işleme kapasitesine sahip olduklarını belirtti.
 
Göverçile, aylık bin 500-2 bin adet tek ve çift saatli, standart elektrik panosu ve standart yangın dolabı ürettiklerini dile getirdi. Göverçile, “Kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Önümüzdeki yıl yaklaşık 900 bin liralık bir CNC fiber lazer makinesi yatırımı yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımla kapasitemiz yaklaşık yüzde 40 artacak. Bunun sonucunda pano sektöründe seri üretime geçmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Ürünlerini yurtiçinde Mersin’in yanı sıra Malatya, Kayseri, Kahramanmaraş, Hatay, Niğde gibi illere de gönderdiklerini dile getiren Göverçile, önümüzdeki yıl yurtdışına da ürün göndermeyi hedeflediklerini vurguladı. Kobiden'den Belma Bağrık'ın haberine göre; Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin hedef pazarları arasında yer aldığının altını çizen Göverçile, üretimlerinin yüzde 40’ını ihracata aktarmayı planladıklarını açıkladı. Bu yıl yüzde 30 büyüme hedeflediklerini belirten Göverçile, “Bir diğer firmamız olan Gönen Elektrik ile 1989 yılından bu yana faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Piyasadaki bilinirliğimiz sayesinde daha hızlı yol kat ettik. Mersin’de pazarın yüzde 50-60’ını almayı hedefliyoruz. Çünkü bu sektöre yatırım yapılmadığı için Mersin’nde yatırım öncülüğünü Gönen Pano olarak üstlendik” ifadelerini kullandı.

 

Hisse Başarıyla eklendi