Goldman Sachs `dolar`dan umudunu kesti

16.12.2013 - 08:50 | Son Güncelleme :

Goldman Sachs yetkilisi Thomas Stolper, doların 2014`te bekleneni vermeyeceğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/goldman-sachs.jpg

Goldman Sachs yetkilisi Thomas Stolper, doların 2014`te bekleneni vermeyeceğini söyledi.

Bu sene doların euroya karşı düşüşünü öngören Goldman Sachs Group Inc`nin yetkilisi Thomas Stolper, 2014`te doların sahip olunacak en iyi para birimi olduğu görüş birliğinden saptı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Goldman Sachs`in Londra merkezli şef döviz stratejisti, doların 2014`te euroya karşı zayıflayarak 1 euronun Ekim 2011`den beri ilk defa 1.40 dolar seviyelerine ulaşacağını söyledi. Bloomberg anketine katılan 46 analistin tahminlerinin medyanına göre, 1 euronun bugünkü 1.3758 dolardan, 2014`te yüzde 7 ralli yaparak 1.28 dolara güçlenmesi bekleniyordu.

BNP Paribas SA`dan Barclays Plc ve Morgan Stanley`e kadar birçok şirket, güçlenen ABD ekonomisinin Fed`i tahvil alımını azaltmaya sevk edeceğini söylüyorlar.

Varlık alımlarının azaltılması fiyatlara yansımış durumda, biz doların güç bulacağı yeri görmekte zorlanıyoruz diyen Stolper, Piyasalar Fed`den teşviği azaltmayı beklerken, ABD`deki güçlenen büyümenin faiz oranlarını aniden çok daha fazla yukarı çıkarma riski her zaman var. Ama biz faiz oranlarından dolara sadece marjinal bir destek görüyoruz diye ekledi. 

 

Hisse Başarıyla eklendi