Girişiminize nasıl daha kolay yatırımcı bulabilirsiniz?

20.07.2017 - 14:45 | Son Güncelleme :

İyi bir girişim fikri bulduktan sonraki en önemli aşama yatırımcı bulma. İşte yatırımcı bulmak için işinize yarayacak öneriler...

https://i.bigpara.com/i/55big/girisim_943.jpg

Parlak bir iş fikriniz olduğuna inanıyorsanız ve bu fikrinizi hayata geçirmeye kararlıysanız iyi bir yatırım desteği bulmanız şart. Bunun için yatırımcıları etkileyecek iyi bir sunum ve iş planı taslağı oluşturmakla işe başlayabilir ve yatırımcı bulabileceğiniz networklerden yararlanabilirsiniz.Girişiminize kolay yatırımcı bulabilmek için öneriler:

1. İşe iyi bir sunum ve iş planı hazırlayarak başlayabilirsiniz. Etkileyici bir iş planında her süreci detaylı bir şekilde anlatabilir ve yatırımcıların kafasında soru işaretleri kalmasını önleyebilirsiniz. Bunun yanında iş planınızı iyi bir sunuma dönüştürerek ilk izlenimi olumlu hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

2. Sunum toplantılarına veya görüşmelere zamanında gitmek size artı puan kazandırır.

3. İş planınızda finansman ve gider ihtiyacına ekstra önem vermeniz gerekiyor. Gerçekçi rakamlarla öngördüğünüz gider tablonuzu oluşturarak yatırımcıların kafasında belirli bir oranın belirmesine yardımcı olabilirsiniz.

4. Kuluçka merkezlerine başvurarak iş fikrinizi yatırımcılarla daha kolay buluşturma şansı elde edebilirsiniz. Finansman, network ve pazarlama anlamında kuluçka merkezleri size destek verebilir.

5. Melek yatırımcılara ortak networkler aracılığıyla veya kişisel kontaklarınızla ulaşarak onların dikkatini çekebilirsiniz. İş fikrinizin sunumunu melek yatırımcılara ulaştırmak da onların projenizden haberdar olmasını sağlayabilir.

Haberin Devamı

6. Özel kurumların veya devlet kurumlarının sağladığı pek çok teşvik paketi bulunuyor. Avantajlı koşulları ve iyi oranlarda finansman desteği sağlaması ile dikkat çeken teşvik paketlerine başvuru yaparak girişiminiz için gerekli yatırımı bulma şansı elde edebilirsiniz.

7. Crowdfunding adı altında girişim desteği sağlayan kitlesel fonlama sitelerinde şansınızı deneyebilir ve iş fikrinize gereken desteği bu siteler üzerinden arayabilirsiniz.

8. İş fikrinizin geleceğinin parlak olduğuna inanıyorsanız iyi bir ekip desteğine ihtiyacınız var. Güçlü bir ekip kurarak ortak hedefler dahilinde girişiminizi geliştirmeye ve yatırım almaya odaklanabilirsiniz.

9. Güçlü ve zayıf yönlerinizi yatırımcılarla paylaşın. Girişiminizin ilk aşamasında her alanda güçlü olmanız gerekmiyor. Zayıf yönlerinizi ortaya koymak ve bunları gidermek için çeşitli fikirler ortaya atmak yatırımcıları etkileyecektir.

Haberin Devamı

10. İş fikrinize yatırım ararken olabildiğince çok yatırımcı ve yatırım şirketi ile görüşerek projenizin gerçek değerini ortaya çıkarabilir ve projenizi daha fazla geliştirme şansı elde edebilirsiniz.

 

Hisse Başarıyla eklendi