Gider indirim oranı yüzde 72.23

28.07.2003 - 17:09 | Son Güncelleme :


Maliye Bakanlığı, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin Nisan-Haziran 2003 geçici vergi dönemi için gider indirimi kısıtlamasına esas alınacak oranı yüzde 72.23 olarak belirledi.

Maliye Bakanlığı, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin Nisan-Haziran 2003 geçici vergi dönemi için gider kısıtlaması uygulamasına esas alınacak indirim oranını yüzde 72.23 olarak belirledi.

Kurumlar vergisi yasası gereğince, işletmeler kullandıkları yabancı kaynaklara ilişkin gider ve maliyet unsurları toplamına, o yıl için tespit belirlenen yeniden değerleme oranının, Maliye Bakanlığınca o yıl için hesaplanan ortalama ticari kredi faiz oranına bölünmesiyle bulunacak indirim oranının uygulanmasıyla hesaplanacak tutarın yüzde 25`ini gider olarak gösteremiyorlar.

Buna göre, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin 2003 yılı Nisan-Haziran ikinci geçici vergi dönemi altı aylık kazançları için gider indirimi kısıtlaması uygulamasına esas alınacak indirim oranı yüzde 72.23 olarak belirlendi. Belirlenen orana göre mükellefler, kullandıkları yabancı kaynaklara ilişkin gider ve maliyet unsurlarının, yüzde 72.23`ün yüzde 25`i olan yüzde 18` ini kanunen kabul edilmeyen gider olarak dikkate alacaklar.
 

Hisse Başarıyla eklendi