Gergin piyasalarda yatırımcı ne yapmalı?

03.03.2014 - 15:12 | Son Güncelleme :

Gelişen ülkelere dair tedirginliğin artmasıyla yatırımcının izleyebileceği 5 strateji sıralandı

https://i.bigpara.com/i/55big/grafik_yatirim_hesap.jpg

Gelişen ülkelere dair tedirginliğin artmasıyla yatırımcının izleyebileceği 5 strateji sıralandı.

Gelişen ülkelere dair tedirginliğin artmasıyla Marketwatch yatırımcının izleyebileceği 5 stratejiyi sıraladı. Siteye göre, gece rahat uyumak isteyen yatırımcı portöyünde uzun vadeli ABD Hazine Tahvili bulundurmalı. cnbce.com`un haberine göre; çünkü tüm dünya her şeye rağmen en büyük ekonominin tahvillerini sigorta gibi görüyor.

DOĞAL KAYNAK HİSSELERİ

Siteye göre yatırımcı ayrıca doğal kaynak hisselerine yönelmeli. Ukrayna`nın gıda üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Marketwatch ülkenin tarım arazilerinin gezegendeki en iyiler arasında olduğunu belirtti. Rusya`da ise petrol ve doğalgazın yanısıra nikel ve platin de çıkarılıyor.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

SIKINTI YARATIYOR

Mevcut tabloya benzer gerginlik süreçleri pamuktan kömüre kadar emtia sınıflarında arz sıkıntısı ve yükselen fiyatlara neden oluyor.

ALTIN TAVSİYESİ

Marketwatch ayrıca jeopolitik tansiyonun yükselmesinin altına da yarayacağı kanısında. Gelecek birkaç yılda ABD reel anlamda en büyük ekonomi olmaktan çıkacak diyen site bu tip geçiş dönemlerinde altının yükseldiğini kaydetti.

RUSYA VE TÜRKİYE ZAMANI

Marketwatch`a göre, Rusya ve Türkiye gibi ucuzlayan borsalara da yatırımın zamanı geldi. Bank of America Merrill Lynch araştırmasına göre gelişen ülkelerde fon yöneticilerinin aldığı pozisyon tarihi dip seviyede. Marketwatch Ukrayna’ya yatırımı ise pokerde kağıtların kapalı olduğu bir oyuna katılmaya benzetti. Site, yatırımcıya son olarak ABD hisse senetlerinde düşüş beklemediğini aktardı ve rekor kâr eden şirketlerin kendi hisselerine yatırım yaptıklarını hatırlattı.

 

Hisse Başarıyla eklendi