George Bush`dan İsrail`e uyarı

30.07.2003 - 08:45 | Son Güncelleme :

ABD Başkanı George Bush, İsrail`e barış sürecindeki hareketlerinin sonuçlarını düşünmesi çağrısında bulundu


ABD Başkanı George Bush, İsrail`e barış sürecindeki hareketlerinin sonuçlarını düşünmesi çağrısında bulundu.

Bush, Washington`da İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ABD`nin Yahudi devleti İsrail`in güvenliğine sarsılmaz derecede önem verdiğini belirtirken, tarafları barış sürecinde daha fazla adım atmaya çağırdı.

Bush, İsrail`e barış sürecindeki hareketlerinin sonuçlarını dikkatlice düşünmesi çağrısında bulunduğunu belirterek, İsrail ve Filistinliler, korku, nefret, şiddet ve usançtan uzak, normal koşullarda yaşama şansını hak ediyor dedi.

İsrail`in Batı Şeria`da Filistinlilere ait bölgede güvenlik duvarı inşa etmesini eleştiren Bush, Filistin devletinin kurulmasının, Filistinli örgütlerin İsrail`e yönelik terör eylemlerini sona erdirmesine bağlı olduğunu da belirtti.

Bush ayrıca, Suudi Arabistan`ın, 11 Eylül saldırılarıyla ilgili raporun bu ülkeyle bağlantılı bölümü üzerindeki gizliliğin kaldırılmasına ilişkin talebini yerine getiremeyeceklerini kaydetti.

Batı Şeria`daki güvenlik duvarının inşasının süreceğini söyleyen Şaron da İsraillilerin duvarı, teröristlerin sızmasını engelleyecek bir araç olarak gördüklerinin belirtti.
 

Hisse Başarıyla eklendi