Genç Nüfus AB İçin Yararlı

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


AB Dönem Başkanı Fransa`nın Ankara Büyükelçisi Bernard Garcia, AB Komisyonu tarafından yarın açıklanacak Katılım Ortaklığı Belgesi`nin Türkiye için bir sorun teşkil etmeyeceğini belirterek, bunda kendi katkılarının büyük olduğunu söyledi.


`Eğer dönem başkanı biz olmasaydık bu kadar iyi bir belge ortaya çıkmazdı diyen Garcia, Türkiye`nin AB adayları içinde üyelik için enfazla şansı olan ülke olduğunu söyledi. Fransa`nın Türkiye`nin AB üyeliğini destekleme nedenlerini de İyi işleyen ekonomi, işleyen bir devletin bulunması ve iyi bir işgücüne sahip olması olarak sıraladı. Büyükelçi, Türkiye`nin genç nüfusunun da bazılarının iddia ettiğinin aksine AB için yararlı olduğuna inandığını bildirdi. Büyükelçi Garcia, bu nedenlerden ötürü KOB`a ilişkin olumlu görüş bildirdiklerini söyleyerek, özellikle aynı anlayışa sahip olmaları nedeniyle azınlıklar konusunda Türkiye`nin lehine davrandıklarını belirtti. Garcia, Henüz hiçbir şey kesin değil, ama KOB`un Türkiye için bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum diye konuştu.


Garcia, Fransa Senatosu`nda gündeme gelme ihtimali bulunan sözde Ermeni soykırım tasarısıyla ilgili olarak da Türkiye`nin artık Osmanlıİmparatorluğu olmadığını söyleyerek, tehditle bir şey elde edilemeyeceğini belirtti. Fransız hükümetinin tasarının engellenmesi için senatörleri tek tek markajladığını ifade eden Garcia, aslında tasarının önemsiz olduğunu ve pratikte hiçbir etkisi olmadığını savundu. Garcia Eğer yarın Türk parlamentosu da Fransa`nın soykırım işlediğine dair bir tasarı kabul ederse elbette ki memnun olmayız. Ama diplomatik ilişkilerimizde hiçbir etkisi olmayacaktır. Tepkinin aklı aşmaması gerekiyor dedi.
(YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi