Genç girişimcilere 100 bin lira destek

15.07.2013 - 12:54 | Son Güncelleme :

30 bin lira geri ödemesiz, 100 bin lira kredi...

https://i.bigpara.com/i/55big/hazir_giyim_tekstil.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tekstil_iplik.jpg">Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, genç tasarımcı ve modacılara eğitim verdi. KOSGEB, 30 bin lira geri ödemesiz, 100 bin lira kredi sunuyor.

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, sektöre adım atmak isteyen, kendi işyerlerini devlet desteğinden yararlanarak açmak isteyen genç tasarımcı ve modacılan iş hayatına kazandırıyor. Odanın, girişimcilik ruhu taşıyan tasarımcı ve modacılar için KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde düzenlediği kurslar tamamlandı. 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları verildi.

İHTİYAÇ KREDİLERİNİ KIYASLAMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sertifikalarını alan kursiyerlerin, 30 bin lira geri ödemesiz, 70 bin lira da faizsiz ve komisyonsuz geri ödemeli destek imkanından yararlanabilecekleri belirtildi. İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mevlüt Turun, eğitimler sonucu kazandırılacak yeni potansiyel ile meslek kolunda ticari sirkülasyonun canlanacağını kaydetti. ESOB Başkanı Zekeriye Mutlu, KOSGEB Müdürü Mustafa Çanakçı ve oda başkanları, eğitim programını tamamlayan genç girişimcilere sertifikalarını takdim etti.

KOSGEB İzmir Güney Hizmeti Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ise, Proje kapsamında 70 saatlik eğitimi alıp kendi işini kuran ve projesini onaylatan girişimci adaylarına 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da geri dönüşümlü olmak üzere, 100 bin lira destek kredisi verilecek. Kredinin hibe olmayan kısmının geri ödemesi, işletme kurulduktan 2 yıl sonra üçer aylık eşit taksitlerle ödenecek bilgisini verdi. Dünyanın her yerinde işsizliğin büyük sorun olduğunu hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, kursiyerlerin yeni istihdam yaratacaklarını vurguladı.

 

Hisse Başarıyla eklendi