Gelişmekte olan ülke borsalarında 'Wall Street' depremi

11.10.2018 - 13:57 | Son Güncelleme :

Gelişmekte olan ülke borsaları Wall Street'deki satış baskısının ardından 17 ayın dip seviyesine geriledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_110.jpg

Gelişmekte olan ülke borsaları büyümeye ve ABD borsasındaki uzun soluklu yükselişin geleceğine ilişkin endişelerin yatırımcıların risk iştahını zedelemesiyle 17 ayın dip seviyesine gerileyerek küresel hisse senetlerindeki düşüşe katıldı.

ÇİN HİSSELERİ 4 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Çin ve Hong Kong hisse senetlerindeki satış dalgası, ABD hisselerindeki satışın ardından bugün derinleşti. Ticaret savaşının sürmesi de Çin varlıkları üzerinde baskı oluşturuyor.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 5 düşerek 4 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yuan, yüzde 0.1 düşerek 15 Ağustos'tan beri en düşük seviyesine yöneldi.

Haberin Devamı

Gelişmekte olan ülkeler MSCI endeksi Tayvan ve Güney Kore'deki sert kayıpların yanı sıra Çin hisselerindeki düşüşle yaklaşık yüzde 3 geriledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

JAPONYA HİSSELERİ MARTTAN BERİ EN SERT DÜŞÜŞÜ YAŞADI

Nikkei 225 Endeksi mart ayından beri Japonya hisselerindeki düşüşle en kötü günü yaşadı. Nikkei'nin volatilitesi son sekiz ayda yüzde 40 yükseldi. Japonya hisseleri teknoloji ve telekom hisseleri öncülüğünde düştü.

Japonya'nın iki ana hisse senedi endeksi yüzde 3.5 ile marttan beri en kötü düşüşünü gerçekleştirdi. Yatırımcıların, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimi ve Fed faiz artırımı beklentilerini değerlendirmesi Japonya hisselerinin kayıplarında etkili oldu. 

Haberin Devamı

Tokyo'daki Nomura Securities stratejisti Juichi Wako, "ABD hisselerindeki düşüş, uzun vadeli faizlerdeki sıçrama, ABD - Çin arasındaki ticari geriliminden kaynaklanan endişe ve bilanço sezonundan önce yatırımcıların temkinli yaklaşımı gibi birçok sebep bir araya geldi." dedi.

8 ŞUBAT'TAN BU YANA EN BÜYÜK DÜŞÜŞ

S&P 500 endeksi ve Dow Jones endeksi ABD tahvil getirilerindeki artış, faiz oranlarının artırılmasına ilişkin endişeler ve ABD Başkanı Donald Trump'ın faiz oranlarına ilişkin açıklamasıyla 8 Şubat'tan bu yana en büyük günlük düşüşünü kaydetti.

 

Hisse Başarıyla eklendi