Gedik Yatırım, Vadeli İşlem Sözleşmelerinde Piyasa Yapıcı Oldu

09.02.2016 - 17:03 | Son Güncelleme :

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Borsa İstanbul VİOP’ta işlem gören BIST30 Endeks Opsiyon ve DolarTL Vadeli İşlem Sözleşmelerinde 1 Şubat 2016 tarihi itibarıyla piyasa yapıcı oldu.

https://i.bigpara.com/i/55big/09022016_bist.jpg

Gelir paylaşımına dayalı piyasa yapıcılık programına dahil olan BIST30 Endeks Opsiyon Sözleşmelerinde piyasa yapıcı üye sayısı, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile beraber üçe yükseldi. Endeks Opsiyon Sözleşmelerinde ilk piyasa yapıcılık faaliyetleri Şubat 2015’te başlarken, Şubat-Aralık 2015 dönemi işlem hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre %175 artarak 2 milyar 686 milyon TL seviyesine ulaştı.

VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır, “VİOP’ta geliştirilen gelir paylaşımına dayalı piyasa yapıcılık programının başarısı dünya çapında ilgi uyandırmakta. Piyasa yapıcılarla Borsaların ilişkisini sağlıklı bir yapıya oturtan bu inovatif yaklaşım, nihayetinde yatırımcılara dar alım-satım fiyat aralığı ile önemli bir hizmet verilmesini sağlamaktadır” dedi.

Haberin Devamı

433 sayılı VİOP İşleyiş Esasları Genelgesi çerçevesinde, klasik piyasa yapıcılık programına konu olan DolarTL Vadeli İşlem Sözleşmelerinde ise Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin de katılımıyla piyasa yapıcı üye sayısı iki oldu. 2015 yılında % 224 artarak 32 milyar TL’den 104 milyar TL işlem hacmine ulaşan Döviz Vadeli İşlem Sözleşmeleri dünyanın en hızlı büyüyen döviz sözleşmesi oldu.

Dünyanın en hızlı büyüyen türev piyasası Borsa İstanbul VİOP, geniş ürün yelpazesiyle yatırımcıların ve şirketlerin her türlü riskinin yönetilmesinde merkezi karşı taraf güvencesi ve artan likiditesi ile bölgesinin tercih edilen risk yönetim platformu olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi