Gedik Yatırım`dan yeni `fon`

07.11.2012 - 15:45 | Son Güncelleme :

Gedik Yatırım A Tipi Küçük ve Orta Ölçekli Şirketler Hisse Senedi Fonu satışa sunuldu

https://i.bigpara.com/i/55big/

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. A Tipi Küçük ve Orta Ölçekli <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ak-gedik.gif">Şirketler Hisse Senedi Fonu (hisse yoğun) satışa sunuldu.

Küçük ve orta ölçekli şirketler genel olarak , Endeks üzerinde getiri arayan hisse yatırımcılarının tercih ettiği kategori.

Ancak buna karşın bu hisseler başta aşırı volatilite, düşük likidasyon, döngüsellik ve endekse göre düşük korelasyon  olmak üzere çeşitli risklere sahip olduklarından, bunlara yatırım yapan yatırımcılar yanlış seçim, düşük çeşitlendirme ya da zamanlama nedeniyle çoğu zaman tatmin edici getiri sağlayamaz.

Genel olarak yüksek risk yüksek getiri prensibi dünya piyasalarında da bu hisselerin uzun vadede genel endekslerden daha yüksek getiri sağladığı görülüyor.

Gedik Yatırım, iyi bir hisse seçimi ve çeşitlendirmesi ile bu alanda seçenek arayan yatırımcılara “ Gedik Yatırım Küçük ve Orta Ölçekli Hisseler Fonu”nu bir seçenek olarak sunuyor.

Geçmiş yılların sonuçlarına bakıldığında özellikle Endeks 100-30 son 3 yılda   dönemsel olarak daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Gedik Yatırım, söz konusu Endeksin 2012’nin ilk 10 ayında geri kalmasını da bir avantaj ve fırsat olarak değerlendiriyor. 
 
Fonun yatırım stratejisi, aktif yönetim tarzı olup, amaç küçük ve orta ölçekli işletmelerin hisse senetlerine yatırım yaparak, yüksek getiri sağlamak. Yatırım yapılacak hisse senetleri, temel olarak İMKB Endeks 30 dışındaki ve 1 milyar doların altında piyasa değeri olan  şirketlerin  arasından çeşitli yatırım analizleri kullanılarak belirleniyor

 

Hisse Başarıyla eklendi