GE`den 250 milyon dolarlık yatırım fonu

22.10.2009 - 14:48 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/General

Healthymagination Fonu; GE Healthcare, GE Capital ve GE Global Research kurumlarının imkanlarıyla finanse edilecek ve küresel ölçekte yatırımlar gerçekleştirecek.

General Electric (GE), sağlık teknolojisi şirketlerine yatırım yapmak amacıyla 250 milyon dolarlık `Healthymagination Fonu` oluşturuyor.

GE`den yapılan açıklamada, yeni öz sermaye yatırım fonunun, dünya çapında GE`nin Healthymagination girişiminin stratejik amaçlarıyla uyumlu, yenilikçi tanı, IT ve yaşam bilimleri teknolojilerine sahip şirketlere yatırım yaparken, yenilikçi ve özgün iş modelleri ile hizmetler geliştiren sağlık şirketlerini de destekleyeceği belirtildi.

Açıklamada, GE`nin 6 milyar dolarlık Healthymagination girişiminin bir parçası olan fonun üç geniş alanda yatırım hedefleyeceği belirtilerek, bunların geniş tabanlı tanı, sağlık bilişim teknolojisi ile yaşam bilimlerinden oluştuğu ifade edildi.

Fonun GE Healthcare, GE Capital ve GE Global Research kurumlarının imkanlarıyla finanse edileceği ve küresel ölçekte yatırımlar gerçekleştireceği bildirildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi