Garanti`ye 400 milyon euro kredi

07.07.2003 - 17:49 | Son Güncelleme :

Garanti Bankası, 400 milyon euro tutarındaki kredi anlaşmasını Londra`da imzaladı. Alınan kredi, ihracatın finansmanında kullanılacak


Garanti Bankası, 400 milyon euro tutarındaki kredi anlaşmasını Londra`da imzaladı. Libor artı 0.75 faiz oranıyla ve 1 yıl vadeli olarak alınan kredi, ihracatın finansmanında kullanılacak.

Irak savaşı sonrasında bir Türk bankasının çıktığı ilk sendikasyonolan kredinin imza töreninde konuşan Genel müdür Yardımcısı Tolga Egemen, alınan kredinin Garanti Bankası`na duyulan güvenin bir eseri olduğunu bildirdi.

Egemen, rekor seviyede bankanın katılımıyla bugüne kadar yapılmış en yüksek tutarlı işlemlerden birinin gerçekleştirildiğini de belirtirken, ``bu, uluslararası piyasaların Türkiye`de gerçekleştirilen yapısal ve ekonomik reformlara inancının ifadesidir``dedi.

Egemen, yılın ilk sendikasyon işlemi için tutarın 240 milyon eurodan başladığını, ancak katılımcı bankalardan gelen talepler üzerine, kredi tutarının 400 milyon euroya çıkartıldığını vurguladı.

Sendikasyon kredisine, aralarında Alpha Bank, Akmerivan Express Bank, The Bank of New York, The Bank of Tokyo-Mitsubishi gibi 23 ülkeden 48 büyük banka katıldı.

Libor artı 0.75 faiz oranıyla ve 1 yıl vadeli olarak alınan kredinin, ihracatın finansmanında kullanılacağı ifade edildi. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi