Garanti Menkul Kıymet Fonu`nun Getirisi % 2.78

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

GarantiMenkul Kıymetler fonu B tipi fonlar içerisinde en iyi performans artışını gösterdi


Performans Artışı B Tipi Yatırım Fonlarında

Geçen hafta fon piyasasında özellikle A Tipi Yatırım fonlarında hissedilir bir performans düşüşü yaşandı. Hisse senedi piyasasındakibelirsizlik ve dalgalanmanın neticesinde hisse senedi ağırlıklı fonların performansı oldukça düştü. B Tipi yatırım fonlarında ise bir miktar performans artışı gözlendi.

A tipi katılma belgeleri yüzde 0.73 oranında düşerken , B Tipi katılma belgeleri yüzde 0.07 oranında bir yükseliş gösterdi.

Garanti Menkul Kıymet Fonunun Getirisi % 2.78

GarantiMenkul Kıymetler fonu B tipi fonlar içerisinde en iyi getiriyi sağlayarak, günlük bazda yüzde 2.78’lik bir artışla birinci oldu.

Değişken fonlar, kısa vadeli enstrümanlara yatırım yaparak yatırımcılarını piyasa dalgalanmalarından uzak tutarak risksiz bir getiri elde etmelerini sağlarlar. Bu tip fonlarda esas amaç, portföyündeki menkul kıymetler dağılımını piyasa şartlarına göre düzenlemektir. Portföyün genel dağılımı ağırlıklı olarak repo ve hazine bonosu içerir.

20 Ekim 1993 yılında halka arz edilen fonun büyüklüğü yaklaşık olarak 689 milyar 969 milyon tutarında. Dağılım olarak% 99.82ters repodan , % 0.18 devlet tahvilinden oluşmakta.

Fonun diğer yatırım araçlarıyla 1 aylık karşılaştırmasını yaptığımızda yaklaşık repo oranı kadar bir getiri sağladığını görüyoruz. GarantiMenkul Kıymetler fonu, son 1 ayda % 2.40 getiri sağlarken repo % 2.45, hazine bonosu % 3.02, döviz sepeti % 1.00 getiri sağlamıştır.


 

Hisse Başarıyla eklendi