Garanti`de Kaliteye Devam

29.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Garanti Sigorta Grubu Genel Müdürü Erhan Tunçay, Garanti Sigorta`nın 2001 yılında da en kaliteli hizmeti veren şirket olmayı hedeflediğini söyledi. şirketin 2001 yılı vizyonunu oluşturan temel kriterlerin; kaliteli hizmetin yanısıra müşteri odaklı hizmet, insana ve teknolojiye yatırım, banka sigortacılığı, kurumsal ve büyük işletmeler yanında bireysel ve küçük işletmeler bazlı büyüme olduğunu vurgulayan Tunçay, yasalaşma aşamasında olan emeklilik fonlarında da söz sahibi olmak istediklerini ifade etti. Tunçay, geleceğe dönük hedefleri arasında acente ve brokerlarla çalışmayı artırmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Garanti Sigorta Grubu`un `2000 Yılı Vizyon Toplantısı, 25 Kasım`da Lütfi kırdar Kongre Sarayı`nda yapıldı. Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmelerin özetlendiği kısa metrajlı bir film gösterisi ile başlayan toplantıda bir sunuş konuşması yapan Erhan Tunçay, şirketin 2000 yılı performansı ile ilgili bilgi verdi. Garanti Sigorta Grubu`nun sektörde elementer branşta yüzde 2.7`lik, hayatta ise 2.2`lik pazar payına sahip olduğuna değinen Tunçay, sektörün prim üretimi sıralamasında ise 11`inci sırada yer aldıklarını belirtti.

Garanti Sigorta Grubu olarak 1999 yılında brüt 2.5 trilyon liralık kar gerçekleştirdiklerini ifade eden Tunçay, 2000 yılsonunda ise bu rakamın brüt 7-7.5 trilyon lira civarında olacağını söyledi. Grubun teknik karlılık açısından da olumlu bir gelişme gösterdiğini söyleyen Tunçay, `2000 yılında teknik karlılık sektörde ön plana çıktı. Sektör teknik karlılığın önemini daha iyi anladı. Önümüzdeki yıl tüm şirketlerin özellikle kasko ve sağlıkta bu anlamda politikalarını yeniden gözden geçireceklerini düşünüyorum` dedi. (FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi