GAP yatırımcıya alışamadı

23.10.2001 - 10:34 | Son Güncelleme :

GAP bölgesinde halkın ve kamu görevlilerinin bir bölümünün, bölgeye yatırım yapmak isteyenlere şüphe ile baktığı belirtildi


GAP bölgesinde halkın ve kamu görevlilerinin bir bölümünün, bölgeye yatırım yapmak isteyenlere şüphe ile baktığı belirtildi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Şerafettin Hamidi, yazılı açıklamasında, GAP bölgesinde özel sektör yatırımlarının öneminin hiçbir şekilde tartışılamayacağını kaydetti. ´´Bu konuda devlet politikasının da çok net olmasına karşın, bölge halkının ve hatta bazı kamu görevlilerinin birölümü, bölgeye yatırım yapmak isteyenlerin önlerini açmak yerine, onlara her nedense şüphe ile yaklaşıyorlar´´ diyen Hamidi, özellikle başka bölgelerden ve ülkelerden yatırım için gelenlerin özveride bulunduklarının unutulmaması uyarısında bulundu.

İstihdam terörün pahzehiri
Genelde işlerinde başarılı olan bu girişimcilerin, bulundukları yerlerdeki yaşamlarının sıkıntılı olduğunun da düşünülemeyeceğine işaret eden Hamidi, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: ´´Onlara şüpheyle yaklaşmak, yatırım kararlarını olumsuz etkiliyor ve yatırımları için başka yerlere yöneltiyor. Bölgede sağlanan istihdamın, genel ekonomik yararlarının yanı sıra, terörün kaynağını kurutmada en büyük silah olduğu unutulmamalı. Çin, Polonya ve Çek Cumhuriyeti, hızlı yatırım çekme sürecinde bağımsızlıklarını kaybetmedikleri gibi, saygınlıklarını da artırmışlardır.´´ Hamidi, bölge halkının ve kamu görevlilerinin, yabancı yatırımlar ve yatırımcılar konusunda eğitilmelerinin, ayrıca bu konuda bir Başbakanlık Genelgesi yayımlanmasının yararlı olacağının düşünüldüğünedikkati çekti.
 

Hisse Başarıyla eklendi