Galatasaray stadı için 28 firma yarışacak

18.07.2007 - 10:00 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
 Ali Sami Yen stadyumu yerine Seyrantepede kurulacak yeni spor kompleksinin ihalesi yarın Ankara`da Toplu Konut İdaresi`nde (TOKİ) yapılacak. İhale için, şimdiye kadar aralarında yabancıların da bulunduğu 28 firma şartname aldı. Şartname alan firmaların 14`ünde yabancı ortak bulunduğu belirtiliyor.
Stadyumun kullanım şartları ve Ali Sami Yen`in tapu devrine ilişkin çıkan sorunlar nedeniyle bir süre geciken `Seyrantepe Projesi`nde uygulama aşamasına geçiliyor. İhale kapsamında, Ali Sami Yen`in bulunduğu 34 bin 640,43 metrekare alanda `Kentsel sosyal altyapı alanları` için en uygun teklifi veren firma, Seyrantepe`de spor kompleksini yapacak. Proje kapsamında, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak. İnşaat tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`ne (GSGM) devredilecek. Stadyumuın tamamlanması için 720 gün süre verilecek.

49 yıllığına Galatasaray`ın
Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisini takas etmek amacıyla, nisanda GSGM ile bir protokol imzalamıştı. Protokol uyarınca, Seyrantepe`ye yapılacak stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray`a verilmişti. Seyrantepe`de Hazine`ye ait 120 dönüm arazi, stat yapımı için TOKİ`ye devredilmişti. Ali Sami Yen Stadı`nın yerine ise rezidans, ticaret ve kongre merkezi yapılması üzerinde duruluyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi