`Galataport ihalesinde Koç ile görüşeceğiz`

19.04.2006 - 11:06 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Global`in patronu Mehmet Kutman Galataport ihalesi için, Şartları bilsem ben de girerdim açıklamasını yapan Rahmi Koç`a şu yanıtı verdi: İhalede görüşürüz.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, yeniden yapılması beklenen Galataport ihalesine gireceklerini belirterek, iptal edilen ihaleden sonra `Şartları bilseydim bende girerdim` açıklaması yapan Rahmi Koç`a da Yeni ihalede görüşürüz diyerek yanıt verdi.

DEVLET KAYBEDECEK
İhalenin hiçbir şekilde taksitli olması taraftarı değiliz. Umarım peşin parayla açılır. Pamuk eller cebe olur`` diyen Kutman, şunları kaydetti: Galataport ihalesine A`dan da baksanız, Z`den de baksanız gireceğiz. Ödeme planının kısa tutulması,









``
yani peşin olması maalesef devletimiz için o kadar da hayırlı olmayacak. Ancak devletin 20-30 yıl sonra gelecek milyar dolarlara ihtiyacı olacak. Eğer Ankara`da karar veren ben olsaydım yıldan yıla para almayı tercih ederdim. Çünkü gün geçtikçe getiriler azalıyor.``

YENİ OFER`LER GELİYOR
Mehmet Kutman; Galataport ihalesinin şartnamesinin gizli olmadığını Koç Grubu`na ait Setur ve Koç Yatırım ihaleye beraber girmek üzere Global Yatırım Holding`e teklif verdiğini ifede etti. İhalenin iptali nedeniyle Sami Ofer`e ayıp edildiğini savunan Kutman, Ofer her yerde Türkiye`ye savunuyor. Çabası ve parası boşa gitti dedi. Kutman ayrıca Ofer gibi bir çok ünlü yatırımcıyı daha Türkiye`ye getireceği müjdesini de verdi. Türkiye`ye yatırımların süreceğini dile getiren Kutman, Türkiye komünist bir ülkeydi, kapıları yeni açıldı dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi