G20'de gündem Brexit olacak

19.07.2016 - 17:09 | Son Güncelleme :

G20 maliye bakanları toplantısının gündemine Brexit hakim olacak.

https://i.bigpara.com/i/55big/brexit_ingiltere.JPG

Çin'de bu hafta yapılacak G20 ülkeleri maliye bakanı ve merkez bankası başkanlarının katılacağı toplantının gündemine Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı veren İngiltere'nin durumu hakim olacak.

Kanada Maliye Bakanlığı'nda bir yetkilinin dün basına verdiği bilgiye göre diğer bir tartışma konusunu da İngiltere'nin AB'den ayrılma referandumunun uluslararası ticarete kamunun desteği olacak.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

ABD'de bu yıl yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi partinin adayı Donald Trump, Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması gibi uluslararası ticaret anlaşmalarının istihdam kayıplarına neden olduğunu ve seçilirse Kanada ve Meksika'yı anlaşmayı tekrar müzakereye zorlayacağını söylemişti.

Söylediklerinin doğrudan alıntılanmasını şartıyla konuşan Kanadalı yetkili, Chengdu kentinde yapılacak toplantıda İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından sterlinde görülen sert değer kaybının da ele alınacağını ifade etti.

Yetkili G20 grubunun ülkelerin döviz kurlarıyla oynamasını istemediğini ve ABD'nin bu konuyu açıkça dile getireceğini söyledi. Toplantıda kur hareketleri konusunda ülkelerin birbirlerine suçlamalarda bulunmasını beklemediğini de ekledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi