G-20 Toplantısı

25.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Kanada Maliye Bakanı Martin: -Küreselleşme Gerçektir

MONTREAL (A.A) - 25.10.2000 - Kanada Maliye Bakanı Paul Martin, sanayileşmiş ülkeler grubu G-7 üyeleri ile içlerinde Türkiye`nin de bulunduğu diğer büyük ülkelerden oluşan G-20 oluşumunun gündeminde ağırlıklı noktanın, küreselleşme olduğunu bildirdi. Martin, G-20 toplantılarının yapılacağı Montreal`e gelişinde yaptığı basın toplantısında, küreselleşmenin gerçek olduğunu vurgulayarak, ``bunun herkese faydalı olması için gereken çözümlerin değerlendirileceğini`` kaydetti.

Bakan Martin, G-20 ülkelerinin dünya nüfusunun yüzde 65`ini, dünya ticaret hacminin yüzde 87`sini, yeryüzünde fakir toplumların da yüzde 60`ını temsil ettiğini söyleyerek, toplantıda küreselleşmenin ekonomik ve sosyal yönlerinin ele alınacağını vurguladı. G-20`nin diğer önemli yönünün, üye ülkelerle Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) gibi örgütler arasında aynı masa etrafında gayri resmi görüşmelere zemin hazırlaması olduğunu kaydetti.

Toplantıyı protesto gösterilerine de değinen Kanada Maliye Bakanı, ``Bu tür görüşmeler sırasında protesto etmek, görüşme sürecinin ayrılmaz parçasıdır, ancak dünkü gibi şiddet olaylarına göz yumamayız`` dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi