FT: Krizden AB de sorumlu

16.07.2008 - 10:38 | Son Güncelleme :

Ergenekon davasıyla ilgili hazırlanan 2455 sayfalık iddianame, dünyaya ’İslamcı hükümete karşı darbe planı yapan laikler suçlandı’ şeklinde yansıdı

https://i.bigpara.com/i/55big/349financialtimes.jpg

Ergenekon davasıyla ilgili hazırlanan 2455 sayfalık iddianame, dünyaya ’İslamcı hükümete karşı darbe planı yapan laikler suçlandı’ şeklinde yansıdı.

HÜRRİYET

Financial Times Aralarında işadamları, gazeteciler, emekli subayların da bulunduğu 86 kişinin darbe girişimiyle suçlanması, Türkiye’yi içine alan krizin açık bir işareti. Kriz aynı zamanda, Avrupa Birliği’nin Ankara’nın üyelik başvurusunu olumlu yönde ele alma konusundaki içler acısı başarısızlığının bir göstergesi.

NYT 2455 sayfalık iddianame, Türkiye’de laik kurumlar ile demokratik olarak seçilmiş, dini muhafazakar hükümet arasındaki iktidar mücadelesinin bir parçası olarak algılanıyor. Yüksek Mahkeme’deki başka bir davada ise AKP ve liderliği, laikliği ihlal etmekle suçlanıyor.

The Times İslam karşıtı grup, Türkiye’de askeri darbe hazırlığıyla suçlandı. Laikler, AKP’yi şeriat devleti kurmaya çalışmakla, karşı taraf da diğerlerini darbe girişimiyle suçluyor.

The Guardian Türkiye’nin geleceği için mücadele artarken, laikler, İslamcı hükümete karşı darbe planlamakla suçlandılar.

 

Hisse Başarıyla eklendi