FP Başkanlık Divanı Toplandı

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Genel Başkan Kutan: -Mümkün Olan En Geniş Kapsamlı, Kamoyunu da Tatmin Edecek Bir Af Çıkarılmalıdır -Parlamento`nun Ermeni Meselesini Ciddi Olarak Ele Alması Zarureti Vardır

ANKARA (A.A) - 16.11.2000 - FP Genel Başkanı Recai Kutan, affın bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, mümkün olan en geniş kapsamlı ve kamuoyunu da tatmin edecek bir af çıkarılması gerektiğini söyledi. FP Başkanlık Divanı, Genel Başkan Recai Kutan başkanlığında TBMM`de toplandı. Kutan, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, af konusunda şu ana kadar önlerine somut bir teklif getirilmediğini söyledi. Şartlar öyle gelişti ki, artık af bir zaruret haline gelmiştir diyen Kutan, Parlamento`nun bir uzlaşmayla mümkün olan en geniş kapsamlı ve kamuoyunu da tatmin edecek nitelikte bir af çıkarması gerektiğini söyledi. Af konusunda hükümetin ciddi bir çalışma içinde olduğunu belirten Kutan, teklif kendilerine geldiğinde bir değerlendirme yapacaklarını ifade etti.

-AP`NİN ERMENİ KARARI-

Avrupa Parlamentosu`nun Ermeni yanlısı kararını da değerlendiren Kutan, bu kararı, önyargılı, bir yönüyle de çifte standartlı bir karar olarak değerlendiriyoruz. FP olarak konuyu, bir genel görüşme ya da Meclis Araştırması biçiminde Meclis`in gündemine getireceğiz. Bu ermeni meselesinin Parlamento tarafından ciddi olarak ele alınması zarureti vardır dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi