Fon Girişi Hızlanacak

09.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Sermaye piyasasının son krizden başarıyla çıktığını söyleyen Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar, ekonomide iyileşme sinyallerinin alınmaya başlandığını, alınan ek tedbirler çerçevesinde dışarıdan fon girişlerinin de hızlanacağını söyledi.

Piyasasının dışarıdan fon transferinde önemli bir işlev üstlendiğini söyleyen Cansızlar, işlevin zaman içinde artarak devam edeceğini söyledi.

Paniğe gerek yok

Borsada son üç haftada yaşanan kan kaybıyla ilgili olarak yatırımcının paniğe kapılmaması gerektiğini hatırlatan Cansızlar, bunun geçici bir dönem olduğunu belirtti. Öte yandan, geçen hafta aracı kurumlara baskın denetim yapılacağı yönünde söylentiler yayılmıştı. Söylentinin sebebi geçen hafta aracılardan sermaye yeterliliği tablolarının istenmesiydi.

Ayda bir istenen ve bir hafta içerisinde teslim edilen sermaye yeterliliği tabloları hafta başında bir yazı ile acil olarak istenmişti. SPK artık sermaye yeterliliği tablolarını 15 günde bir istiyor. SPK’nın, kriz nedeniyle aracı kurumların durumunu görmek için böyle bir uygulamaya gittiği sanılıyor. (MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi