Fizik hocalığından lojistik devliğine

31.07.2003 - 08:54 | Son Güncelleme :


Fizik öğretmenliğini bırakıp, iş hayatına atılan MEF Dershaneleri`nin kurucusu Arıkan`ın bir yıl önce satın aldığı Yurtiçi Lojistik, dünyanın en büyük lojistik devlerinden İngiliz Tibbett&Britten ile ortak şirket kuruyor.

Sağlıktan eğitime, inşaattan turizme kadar farklı sektörlerde başarılı yatırımlara imza atan fizik öğretmeni İbrahim Arıkan birkaç yıl önce satın aldığı Yurtiçi Lojistik`e İngiliz ortak buldu. Avrupa`nın en iyi lojistik tedarikçilerinden olmayı hedeflediklerini söyleyen Arıkan, Türkiye`nin en tanınmış dershanelerinden MEF`in kurucusu. Bugüne kadar lojistik alanında hep satın almaların yaşanmasına karşın ilk defa yabancı bir ortaklık kurulduğuna dikkat çeken Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, bu ortaklıkla Türkiye`nin bölgede önemli bir lojistik üssü durumuna geldiğini söyledi. Avrupa ve Ortadoğu`da çok sayıda iş ortağı olan Yurtiçi Lojistik`in İngiliz ortağı Tibbet&Britten Grubu`nun yıllık cirosu 2.3 milyar doları geçiyor. IBM, Unilever, Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Levi Strauss, Hewlett Packard, Siemens, Nestle gibi dünyaca ünlü uluslararası şirketlere tedarik hizmeti veren İngiltere ve İrlanda`da yiyecek ve kozmetik, Kanada ve Meksika`da genel tüketim malzemeleri, ABD, Güney ve Doğu Afrika`da dağıtım ağı, Doğu Avrupa`da dondurulmuş gıda distrübütörlüğü, Fransa`da içecek ve su ürünleri dağıtımı konusunda liderliğini sürdürüyor.

Türkiye`nin önemi büyük

Çırağan`da imzalanan anlaşmayla Yurtiçi Lojistik ile yüzde 50 ortak bir lojistik kuran Tibbett & Britten Group CEO`su John Harvey de kargo sektöründe liderliğini sürdüren Yurtiçi Kargo`nun 21 yıllık deneyiminden yararlanan Yurtiçi Lojistik`in Türkiye`de Batı standartlarında hizmet üreten en önemli yer şirketi olduğunu söyledi. Harvey, anlaşmanın kendi şirketleri ve sektör için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ``Türkiye, hiçbir lojistik şirketi tarafından gözardı edilemez. Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprü oluşturuyor. Yakında Avrupa pazarına gireceksiniz. Sizin ürünlerinizi her yerde görmekteyiz. Uluslararası firmalar Türkiye`de var. Biz Türk firmalarıyla da çalışmak istiyoruz. Deneyimimizi Türkiye`deki lojistik sektörüne aktarmak istiyoruz.``


 

Hisse Başarıyla eklendi