'Fiyatlar tamamen duygusal'

04.08.2015 - 12:28 | Son Güncelleme :

'Para Sihirbazı' olarak bilinen yatırım gurusu Mark Mobius , "Petrol fiyatlarında hiç kimse uzman değil. Fiyat tamamen duygusal olarak belirleniyor"

https://i.bigpara.com/i/55big/marc_mobius_650.jpg

Ünlü yatırımcı Mark Mobius'tan bu kez petrol fiyatlarındaki düşüş hakkında çarpıcı açıklamalar geldi. Templeton Gelişen Piyasalar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mark Mobius, petroldeki düşüşü CNBC televizyonuna değerlendirdi.

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Petrol fiyatlarında kimsenin uzman olmadıığını belirten Mobius, "Petrol fiyatlarında hiç kimse uzman değil. Endüstrinin üst kademesinde yer alan yöneticiler bile...Petrolde söz sahibi şirketlerin tahminlerine baktığımda gerçekten çok uzak olduğunu görüyorum. Petrol şirketleri fiyatların ancak 60-70 dolara kadar ineceğini düşünerek planlar yaptı. Fakat petrol 50 doların altına indi. Bunu kimse hayal bile etmemişti. "  dedi. 

'Fiyatları duygular belirliyor'

Haberin Devamı

Para Sihirbazı Mobius, petroldeki düşüşü duygusal hareketlere bağlayarak;

“Petrolde son 20 yıldaki arz-talebe baktığımızda her yıl sadece yüzde 1 büyüme olduğunu görüyoruz. Ancak fiyatın her yıl artı-eksi yüzde 5 oynadığı görülüyor. Petrol fiyatları tamamen duygusal olarak belirleniyor. Uzun vadede arz-talep dengesi ile fiyat arasında hiçbir ilişki yok. " dedi. 

 

Hisse Başarıyla eklendi