Fitch Türkiye`yi uyardı

29.08.2013 - 06:59 | Son Güncelleme :

Rawkins, kurdaki yükselişin, Türkiye`nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/fitch.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/fitch_raiting.jpg">Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch`in direktörlerinden Rawkins, kurdaki yükselişin, Türkiye`nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings`in kıdemli direktörü Paul Rawkins, Türkiye ekonomisine ilişkin Bloomberg`e açıklamalarda bulundu.

Rawkins değerlendirmesinde, Dolar-TL’de yaşanan son yükselişin Türkiye`nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini söyledi.

Paul Rawkins, fon akımında herhangi bir yavaşlamaya karşı ekonominin kırılgan olduğunun altını çizerek, Fon akımındaki zayıflamanın büyümeye etkisi olumsuz olabilir yorumunda bulundu.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Fitch, 26 Eylül`de “Türkiye`nin Kredi Görünümü 2013” konferansını düzenleyecek.

Konferansta, Türkiye’nin kredi notunu, bankacılık sistemini ve şirketleri değerlendiren kıdemli analistler sunum yapacak.

Reyting kuruluşu, Türkiye`nin kredi notunu geçtiğimiz Kasım ayında ilk kez yatırım yapılabilir seviye olan BBB-`ye yükseltmişti.

Fitch,Temmuz’da da merkez bankasının faiz artışını kararlılık göstergesi olarak nitelemiş, ancak risklerin hala devam ettiğine dair uyarıda bulunmuştu.

İş hayatında vakit nakitse, Turkcell EkipMobil ve Akıllı Araç hizmetinizde!

 

Hisse Başarıyla eklendi