Fitch`ten Türkiye`ye kritik not uyarısı

10.07.2013 - 12:48 | Son Güncelleme :

Fitch, Türkiye`nin durumunun hükümet karşıtı protestolar nedeniyle daha karmaşık olduğuna dikkat çekti.

https://i.bigpara.com/i/55big/fitch.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/fitch.jpg">Gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik toparlanmanın güç yitirdiğini belirten kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye`nin durumunun hükümet karşıtı protestolar nedeniyle daha karmaşık olduğuna dikkat çekti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, euro bölgesindeki resesyon ve gelişmekte olan piyasa varlıklarına yönelik iştahın azalmasının ardından Türkiye dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik toparlanmanın güç yitirdiğini belirtti ve Türkiye`nin durumunun ülke çapında yaşanan hükümet karşıtı protestolar nedeniyle daha karmaşık olduğuna dikkat çekti.

Fitch gelişmekte olan Avrupa ülkelerinin görünümü hakkında hazırladığı raporda, Fed`in gevşek para politikasından çıkışa geçmesi ve Nisan ayından bu yana  gerçekleşen hükümet karşıtı protestoların, Türkiye`nin zayıf noktası cari açığa dikkat çektiğini kaydetti.

Fitch raporunda söz konusu baskıların Türkiye`nin mevcut kredi notunda zaten yansıdığını ifade ederek, Uzun süren sosyal huzursuzluk, kötü bir şekilde idare edilmesi halinde, turizm alanında caydırıcılık yaratabilir, kısa vadeli sermaye çıkışlarını artırabilir, enflasyonda artışa neden olarak ekonomik büyümeye zarar vererek, Türkiye`nin ülke notu üzerinde potansiyel risk yaratabilir dedi.

Fitch benzer bir açıklamayı 7 Haziran`da da yapmış, süreklilik arzeden huzursuzluğun ekonomiye belirgin ters etkileri olması halinde kredi notunu üzerinde baskı yaratacağını belirtmişti.

 

Hisse Başarıyla eklendi