FISILTI GAZETESİ ÇIKTI

28.09.2011 - 07:32 | Son Güncelleme :

S&P`nin ardından Moody`s ve Fitch`in de Türkiye`nin notunda artırım yapacağı dedikodusu yayılıyor...

https://i.bigpara.com/i/55big/imkb_976.jpg
Birkaç gündür Avrupa`nın çok büyük bir kurtarma fonu üzerinde çalıştığı haberleri hem Avrupa borsalarına hem de İMKB`ye ralli yaptırdı. Bu kısa süreli ralli bugün ise Avrupa cephesinden gelen uyarı haberleriyle yerini kâr realizasyonlarına bıraktı.
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/imkb_borsa.jpg">
Fakat İMKB`deki yükseliş hız kesmedi ve borsa yeniden 60 bin sınırına dayandı. 59 bin seviyesini aşan ve ilk seansta yüzde 1.55 değer kazanan Türk hisselerinin 3 günlük değer artışı yüzde 5`i geçti.

İMKB`nin Avrupa borsalarında yaşanan düzeltmelere rağmen yeniden pozitif ayrışması kafalarda soru işareti yaratırken, öğle saatlerine doğru gelen bir dedikodunun ardından yükselişin sebebi anlaşıldı.

İddiaya göre S&P`nin not kararının ardından Moody`s ve Fitch`in Türkiye`nin notunda artırım yapmaya hazırlandığı dedikodusu, özellikle Londra çevrelerinde yani yabancı fonlar arasında sıklıkla konuşulmaya başlanmış.

AMAN MANİPÜLASYONLARA DİKKAT!

S&P`nin Türkiye`nin TL cinsi notunu artırmadan önce İMKB`de yaşanan benzer yükselişler ve daha önce de not kararları sırasında gerçekleşen piyasa rallileri, yine mi aynı söylenti dedirtirken uzmanlar, bu tip dedikodular karşısında yatırımcıların çok dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıyor.

Son dönemde bu tip dedikoduların manipülatif amaçla da kullanılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle dedikodu kaynaklı haberlerle alım-satım yapılmasının büyük zararlara yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Mevcut durumda S&P`nin TL bazlı not artırımıyla Türkiye sadece TL cinsi enstrümanlarda yatırım yapılabilir seviyeye gelmiş durumda.

Bu arada kısa süre içerisinde not artırımıyla ilgili dedikoduların twitterda bile dolaştığı gözden kaçmadı...
 

Hisse Başarıyla eklendi