Finansal sıhhat için 8 ipucu

15.04.2014 - 14:14 | Son Güncelleme :

Yeni bir yılın başlangıcında en sık dile getirdiğimiz dileklerden biri finansal olarak daha istikrarlı ve sorumlu olmaktır

https://i.bigpara.com/i/55big/finans.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/finans_para_hesap.jpg">Yeni bir yılın başlangıcında en sık dile getirdiğimiz dileklerden biri finansal olarak daha istikrarlı ve sorumlu olmaktır. Aşırı harcama ve imkanlarımızı aşırı zorlamanın sebebi genellikle eksiklik ve yeterince şeye sahip olmama hissinden kaynaklanır. Maddi olduğu kadar duygusal bir sorundur.

Bazen maddi yönünü güçlendirerek hayatımızı daha dolu dolu yaşadığımızı düşünürüz. Bu hem doğru değildir hem de olumsuz etkileri beraberinde getirir. Paramızı yapıcı olmayan şekilde harcadıkça daha kötü hissederiz ve iyi hissetmek için daha da fazla harcarız. Tam bir kısır döngü değil mi?

Para oldukça kişisel bir nesnedir ve finansal durumu büyük oranda kişiden kişiye ve aileden aileye değişiklik gösterir. Para söz konusu olduğunda herkes için geçerli olan tek bir yaklaşım yoktur ancak yine de çoğu insan için geçerli olabilecek bazı genel ipuçları vardır.

Bolluk yaratmak ve isteklerinizi dizginlemek için 7 ipucu:

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

1. Hangi alanlarda aşırı harcama yapıyorsunuz?

Dürüst bir şekilde masraf dökümünüzü çıkarın. Nerelerde çok fazla harcama yapıyorsunuz? Kira olağan şüphelilerden biridir – uzmanlar kira harcamanızın gelirinizin %20’sinden fazla olmaması gerektiğini belirtmektedir. Daha ucuz bir yere taşınmak sizi olağanüstü derecede rahatlatacaktır!

2. Tasarruflarınızı düzenli hale getirin

Bu, finansal olarak bilinçli olan çoğu kişinin bildiği bir ipucudur. Tek bir sent harcamadan önce gelirinizden en az 10 senti tasarruf hesabınıza yatırın.

Yapabiliyorsanız tüm bonusları da (veya beklenen geliri) bu hesaba yatırın. Her ay neden nakit gelirinizin bir kısmını tasarruf ettiğinizi size hatırlatması için bu hesaba “Dünya seyahati” veya “Hayalimdeki ev” gibi eğlenceli isimler verin.

3. Aşırı eğlence masraflarından kaçının

Çok sık dışarıda yemek ve içmek genellikle şu meşhur sözün arkasındaki sebeptir – ay sonu gelmeden paralar suyunu çekti. Sadece gelirinizin karşılayabileceği yerlere gidin ve sadece davet edildiğiniz için her yere gitmeyin.

4. Haftanın bir günü hiçbir harcama yapmayın

Bu, yaratıcı bir oyun haline getirilebilir! Seyahat kartınız, buzdolabında yemeğiniz, mutfağınızda kahveniz ve evinizde wifi bağlantısı varsa – hazırsınız. Açık havada yürüyüş yapmak, ortağınız için öğle yemeği hazırlamak ve arkadaşınızla Skype üzerinden konuşmak tamamen ücretsiz ve eğlencelidir!

5. Az ama öz olmayı unutmayın

Tüm o kablolu kanallara gerçekten ihtiyacınız var mı? Haftada sadece bir kez gidiyorsanız spor salonu üyeliğine gerçekten ihtiyacınız var mı? Daha ucuz alternatifleri değerlendirin. Egzersiz sınıfına bir kere katılmak ne kadara mal oluyor? Ücretsiz ilk geçiş imkanı var mı? Hala daha iyi bir seçenek olabilir mi? Hangi masrafları azaltabileceğinizi görmek için dökümünüzü kontrol edin.

6. Yanınızda nakit taşıyın

Böylece, daha zengin hissetmenin yanında taksi veya farkında olmadan masraflarınızı arttıran küçük şeyler (bir tane daha mimoza veya tişört) için para harcama isteğiniz de dizginlenir. Kendi elinizle nakit parayı verirken yaptığınız harcamayı, kartınızın pos cihazından geçirilmesine göre daha iyi anlarsınız.

7. Verici olun!

Paradoksal olarak cömert olmak kendimizi bolluk içinde hissetmemizi sağlar ve evren daha fazla vererek bizi ödüllendirir.

 

Hisse Başarıyla eklendi