Finansal piyasalardaki dalga reel ekonomiyi tehdit ediyor

14.02.2008 - 09:33 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ABD’de finansal piyasalarda başlayan dalganın reel ekonomiyi tehdit etmeye başladığına dikkat çekti.

Rekabet Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Arzuhan Doğan Yaçındağ, krizin sadece ABD ile kısıtlı kalmamasının, tüm dünyayı etkilemesi ihtimalini artırdığını söyledi.

VERİMLİLİĞE DAYALI EKONOMİ: Risklerin ve daha önemlisi risk algılamasının arttığı, artacağı bir dönemdeyiz diyen Yalçındağ, Böyle dönemlerden, istikrarlı siyasete ve ekonomiye sahip, verimliliği, rekabeti destekleyen uygulamalarını tamamlamış ve risk yönetimi yapabilen ekonomilerin diğerlerine göre daha az zararla çıkacağı muhakkaktır dedi. Türkiye’nin 2001 sonrasında yakaladığı sürecin yavaşlamadan devam etmesi için verimliliğe dayalı ekonomiye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yalçındağ, Türkiye’nin çağdaş bir toplum ve ekonomi olmanın gereklerini yerine getirmek durumunda olduğunu, bunu başarmanın hem 2008 yılında oluşan belirsizlik döneminden en az zararla çıkmayı hem de daha uzun vadeli küresel rekabette geri kalmamayı sağlayacağını kaydetti.

ÇANKAYA MESAJIMIZI BİLİYOR: Arzuhan Doğan Yalçındağ, gazetecilerin türbanla ilgili sorularına ise daha önce yaptığı açıklamayı hatırlatarak Çankaya bizim mesajımızı biliyor demekle yetindi.
 

Hisse Başarıyla eklendi