Fikri Işık sanayi üretimini değerlendirdi

08.10.2015 - 12:58 | Son Güncelleme :

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, “Bu artış ekonomimizin ne kadar canlı olduğunu, çarkların dönmeye devam ettiğinin bir göstergesi” dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/fikri_isik.jpg

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. ntv.com.tr'nin haberine göre; Bakan Işık, Ağustos ayı sanayi üretim rakamlarını şöyle değerlendirdi:

##$HABER_1427019$##

“Gerçekten sevindirici bir rakam. Beklenti üstü bir rakam. Dünya üstündeki o kötümser belirsizliğe rağmen bu artış ekonomimizin ne kadar canlı olduğunu çarkların dönmeye devam ettiğinin bir göstergesi” Işık, IMF’in Türkiye’nin büyüme tahminlerini düşürmesiyle ilgili olarak ise “Türkiye gibi ülkeler yüksek büyüme oranlarını hedeflemeli. 2 yıldır büyüme oranlarımızda biraz yavaşlama var. Tasarrufların artırılmasına yönelik gayret göstereceğiz.” dedi. Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülmesi konusunda da Bakan Işık kendisine teşekkür ederek şöyle konuştu: “Gerçekten Aziz hocanın bu başarısı herkesi gururlandırdı. Mardin'de okuma yazma bilmeyen 8 çocuklu bir aileden yetişen biri. İnşallah arzumuz bundan sonra Türkiye'de çalışan bilim insanlarının da Nobel alacak seviyeye gelmesi. Yaptığı açıklamalardaki Türkiye vurgusu çok önemliydi.”

 

Hisse Başarıyla eklendi