Fenerbahçe borsada sert oynuyor

10.07.2008 - 09:08 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/349fener2.jpg

Borsada son bir aydaki hızlı yükselişiyle tüm dikkatleri üzerine<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349fener2.jpg" align="right" vspace="5"> çeken Fenerbahçe`nin hisseleri dün ikinci seansta 113 YTL ile tarihi zirveyi yenilemesine rağmen, daha sonra gelen sert satışlarla günü yüzde 5`lik kayıpla 95 YTL`den tamamladı.

REFERANS GAZETESİ

Önceki gün 2 milyar doları aşan piyasa değeri ile Mancester United`ı geride bırakarak dünyanın en değerli spor kulübü haline gelen Fenerbahçe`nin piyasa değeri dünkü düşüş sonrası 1 milyar 940 milyon dolara geriledi. Hisselerdeki yükselişin şirketten kaynaklanmadığını belirten Fenerbahçe Sportif A.Ş. Genel Müdürü Engin Dumanlı, Bizim dışımızda birşey. Şirketimizle ilgili açıklamaları yapıyoruz dedi.

Fenerbahçe Sportif, 4 Temmuz`da borsaya yaptığı açıklamada kamuya açıklanmamış özel bir durum olmadığın bildirmişti. Fenerbahçe`nin Kasım 2004`teki halka arzında 200 milyon dolar olarak belirlenen piyasa değeri, o tarihten bu yana yaklaşık 10 kat yükseldi.
 
3.1 milyon hisse Deutsche`de

İspanya Ligi`nin gol kralı Guiza`yı kadrosuna katan Fenerbahçe`nin yeni hocası ile birlikte Şampiyonlar Ligi`nde geçen yıla oranla daha başarılı olması ve bununla birlikte halka açık şirketin gelirlerinin de artacağı beklentisi hisseye ilgiyi artırıyor. Fakat, kurumsal Fenerbahçe`nin gelirlerindeki artış beklentisinin yanı sıra, halka açıklık oranının düşük olması hissede spekülatif hareketlere neden oluyor. Zira sermayesi 25 milyon YTL, halka açıklık oranı yüzde 15 olan Fenerbahçe`deki toplam 3 milyon 750 bin adet hissesi borsada işlem görüyor.

Borsada işlem gören hisselerin 3 milyon 85 bin adeti de Deutsche Bank Yabancı`nın takasında bulunuyor. Bu kurumun portföyündeki hisse miktarı 2007 yıl sonundan bu yana 391 bin adet arttı. Fenerbahçe`de yabancıların payı ise yüzde 72`den 82,6`ya çıktı. 2007 sonundan bu yana bakıldığında özellikle yerli kurumların takasındaki Fenerbahçe hisselerinin sayısının hızla azaldığı gözleniyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi